Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Chceli hviezdy TAKTO zarábať na ľuďoch? V Česku majú celebritný škandál, Martin Dejdar tvrdí, že to je inak!
Zdielať na

Chceli hviezdy TAKTO zarábať na ľuďoch? V Česku majú celebritný škandál, Martin Dejdar tvrdí, že to je inak!

Archívna reportáž

U našich českých susedov prebehla nedávno slovná vojna na sociálnych sieťach medzi známym hercom Martinom Dejdarom (55) a herečkou Nikol Štíbrovou (34). Týkala sa projektu herca Priania pre Teba. Nikol ho obvinila, že on a niektorí jeho celebritní známi chcú v rámci neho zarábať, čo však Dejdar odmieta. V zahraničí, najmä v USA, je tento spôsob privyrábania hviezd, keď za audio alebo video prianie fanúšikom žiadajú peniaze, bežný.

Martin Dejdar sa zrejme práve projektmi z USA inšpiroval, ale ako tvrdí, jeho projekt v Čechách mal mať aj charitatívny rozmer a doteraz ho stál 100 000 českých korún, teda zhruba 4000 eur. Po škandále, ktorý spôsobil komentár Nikol Štíbrovej, sa rozpútal priam hon na obľúbeného herca, dokonca mu začali ľudia volať a písať na jeho súkromné číslo a spustili spŕšku urážok. 

Štíbrová je známa ostrým jazykom a na Dejdarov projekt zaútočila skutočne ostro: "Ja chápem, že je doba zlá, ale toto mi príde úplne úchylné, ja myslím, že človek môže byť rád, že má nejakých fanúšikov a že vôbec niekto stojí o to, aby sa s ním človek vyfotil, poprial alebo podpísal. Toto si účtovať mi príde ako úplná zhýralosť. Fakturovať si 2500 Kč za pozdrav človeku, ktorý mi fandí a pravdepodobne ma dlhšiu dobu podporuje kupovaním CD, vstupeniek, kníh, je pre mňa osobne minimálne zvláštne. Naozaj ma to prekvapilo, je tam veľa ľudí, od ktorých by som to nečakala."

Dejdar by si privyrábať nepotreboval, chcel najmä pomôcť kolegom. On sám bol pred koronou vyťažený až-až:

​Štíbrová spolu s dvomi herečkami v projekte 3v1 takúto činnosť vykonávali zadarmo. Škandalózne má byť na Dejdarovom projekte aj to, že vraj o svojej účasti v ňom niektoré osobnosti ani nevedeli. Dejdar oponoval slovami: „Tak som sa do toho pustil. Právnici, zmluvy, schôdzky s osobnosťami, logo, názov, web. Pol roka práce a tiež veľa investícií. Nikdy nemohlo ísť o žiadny podvod, pretože to samotné prianie vždy musí nahrať konkrétna osobnosť sama! To snáď pochopí i primitív. Naviac Priania mali plniť i charitatívne ciele. Bohužiaľ, už k tomu nedôjde. Pod neuveriteľným tlakom urážok, ohováraní, ponižovaní a zosmiešňovaní nielen mňa, ale aj ďalších osobností do projektu zapojených som sa rozhodol projekt ukončiť hneď na začiatku.“ Tvrdí, že projekt vznikol na pomoc osobnostiam počas koronavírovej krízy, ktoré majú problém bez honorárov z vystúpení vyžiť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Nezlobte se,nemuzu ty lzi a tu hroznou spinu na sobe nechat.

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Dejdar (@martin.dejdar),

Dejdar navyše usporiadal anketu, kde väčšina zapojených hlasovala, že rada za prianie zaplatí. Za audioprianie bola určená suma 1500 korún, za videopianie 2500 korun. Aj keď je herec presvedčený, že projekt bol dobrý, nechce, aby na sociálnych sieťach zlomyseľníci urážali jeho a iné osobnosti. Nezaslúžia si toľko nenávisti, a preto nemá podľa neho cenu ďalej pokračovať v tomto charitatívnom projekte. Stránka wish4you je už aj zrušená.

Súvisiace články

Najčítanejšie