Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Andy Hryc už v prípade jeho choroby na zázrak neverí! Šokuje rečami o prechode do inej dimenzie!
Zdielať na

Andy Hryc už v prípade jeho choroby na zázrak neverí! Šokuje rečami o prechode do inej dimenzie!

Archívna reportáž

Z mocného chlapa sa stal v priebehu pár týždňov viditeľne chorý muž. Andy Hryc na jar šokoval správou o ťažkej chorobe. Akútna leukémia prišla znenazdajky, no udrela v plnej sile. Herec podstúpil chemoterapiu aj transplantáciu kostnej drene, a liečba stále pokračuje. Hoci sa iste nevzdáva, neverí už ani na zázraky.

Tento mesiac oslávi Andy Hryc 71. narodeniny. Zrejme by mu takto pred rokom ani nenapadlo, čo mu rok 2020 prinesie. Nielen pandémiu, tak ako všetkým, ale aj oveľa horšiu pliagu. Akútna leukémia je ťažká choroba, ktorou trpel aj Karel Gott. Andy Hryc sa pustil odhodlane do boja, no už si nestavia žiadne vzdušné zámky.

V máji mu na popud jeho dcéry Wandy darovalo krv mnoho ľudí s dobrým srdcom. Aj dnes sú nepochybne tisíce a tisíce fanúšikov, ktorí mu veľmi držia palce. No v rozhovore pre Radio Slovensko v relácii Opri sa o mňa bolo zo slov tohto skvelého herca cítiť, že je zmierený s akýmkoľvek výsledkom liečby.

V máji Wanda Hrycová zburcovala celé Slovensko, aby jej otcovi ľudia darovali krv:

​Diagnostikovanie choroby sa udialo na jar za pomerne dramatických okolností. "Mal som obojstranný zápal pľúc. Bol som na pokraji existencie. Lekári mi vraveli, že ak by som prišiel o štyri dni neskôr, bol by som mŕtvy," opísal Hryc skutočne ťažkú situáciu. Takmer okamžite po hospitalizovaní začali s chemoterapiou, no ako tvrdí, dostal osemkrát silnejšiu dávku, než aká sa obvykle dáva. Napriek tomu sa tento boj stále neskončil. "Je to najhoršia možná diagnóza, ktorá sa nedá vyliečiť. Keby na to niekto vymyslel liek, dostane Nobelovu cenu. Pacientovi sa dá jedine uľahčiť prechod do ďalšej dimenzie," hovorí zmierene herec.

Wanda je svojmu otcovi stále nablízku:

Az týchto slov je jasné, že Andy sa už zrejme výhľadovo nepočíta medzi šťastlivcov, ktorí sa z tejto choroby vystrábia. Najmä pre jeho blízkych musia byť podobné myšlienky veľmi ťažké, jeho dcéra Wanda ho nesmierne miluje a od začiatku plne stojí pri otcovi. A on je životu vďačný aj za ňu, aj za všetko. "Prežil som nádherný život, robil som prácu, ktorú som mal veľmi rád. Vychoval som dve nádherné deti, nikto nie je nesmrteľný. Mám kopu kamarátov, ktorí zomreli pred 20 rokmi, nemali to šťastie, aké som mal ja," hovorí Andy s pokorou a vďakou. Táto ťažká situácia mu predsa len priniesla do života aj nejaké pozitívum. Zmieril sa so sestrou, s ktorou roky nekomunikovali. Teraz to bola práve ona, kto sa ponúkol, aby mu mohla darovať kostnú dreň, čím mu nepochybne predĺžila život. Ostáva veriť, že sa bude rátať ešte na roky, ako si želajú nielen Andyho blízki, ale aj fanúšikovia.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie