Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Svadba, rozchod, návrat, kríza... Osobný život hviezdneho herca je podobný, ako jeho seriálovej postavy!
Zdielať na

Svadba, rozchod, návrat, kríza... Osobný život hviezdneho herca je podobný, ako jeho seriálovej postavy!

Archívna reportáž

Americký kultový sitcom Priatelia zožal svojho času celosvetovo obrovský úspech a priniesol zároveň slávu aj všetkým hereckým predstaviteľom hlavných postáv. Ubehlo neuveriteľných 26 rokov od uvedenia jeho prvej série, no dodnes baví milióny divákov všetkých vekových kategórií na celom svete.

Obrovskú popularitu priniesol aj hercovi Davidovi Schwimmerovi, ktorý nedávno oslávil 54. narodeniny. V Priateľoch získal svoju osudovú rolu, postavu hanblivého, neurotického a lásku hľadajúceho paleontológa Rossa Gellera, partnera Rachel Greenovej, ktorú stvárnila Jennifer Aniston. Pre oboch to bol začiatok veľmi úspešnej kariéry, ktorá trvá dodnes.  

David sa narodil v New Yorku, svoje detstvo však prežil v Los Angeles, kde študoval na Beverly Hills High School a vo voľnom čase sa venoval divadlu spolu s priateľom Jonathanom Silvermanom, neskôr tiež televíznej hviezdy. Po jej absolvovaní  sa nejaký čas rozhodoval medzi štúdiom medicíny a práv (obaja rodičia sú právnikmi) na chicagskej Northwestern University.  Zistil však, že jeho vzťah k hraniu prerástol do tej miery, že sa nakoniec rozhodol založiť divadelnú spoločnosť Chicago's Lookingglass Theatre Company.

Pripomeňte si protagonistov jedného z najúspešnejších seriálov v krátkom zostrihu hviezdnych scén:

​Prvé skúsenosti s filmovaním získal  v televíznom filme Smrtiace mlčanie (1989). Neuspel, a tak sa sklamaný David  rozhodol vrátiť do Los Angeles. Všetok čas tam začal venovať svojej divadelnej spoločnosti, no občas si odskočil aj k televíznym projektom a postupne sa po množstve malých, nevýrazných roličiek dostal až k Priateľom. Postavu Davida Rossa si diváci zamilovali, začal dostávať rôzne lákavé ponuky aj do hollywoodskych filmov. 

David má skutočne krásnu manželku aj dcérku:

No zdá sa, že Davidov osobný život je tak trošku podobný tomu Rossovmu. Síce nemá až takú smolu v láske, no predsa len to nie je úplne idylické. Čo sa týka Davidovho osobného života, od roku 2007 tvorí pár so Zoe Buckman, s ktorou má dcérku Cleo. Manželstvo však prechádza od roku 2017 krízou, no na jar sa údajne opäť dali dokopy. Netrvalo dlho a opäť to vyzerá na krízu. Manželia si potrebujú si od seba oddýchnuť, ale kontakty neprerušili, ako je zjavné aj zo sociálnych sietí. Fanúšikovia dúfajú, že pár, ktorý má spolu 9-ročnú dcérku Cleo, to napokon ustojí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie