Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Kate prehovorila o najťažšej téme! Strata bábätka je trpká skúsenosť
Zdielať na

Kate prehovorila o najťažšej téme! Strata bábätka je trpká skúsenosť

Archívna reportáž

Vojvodkyňa Kate je obľúbená nielen pre svoju skvelú reprezentáciu kráľovskej rodiny, či noblesný štýl. Mnohé ženy v nej vidia svoj vzor a oceňujú aj jej empatiu. Najmä matky sa ňou vedia stotožniť, keďže sama vychováva tri malé deti.

Kate Middleton sa popri oficiálnych návštevách nebojí dotknúť ani vážnejších a tabuizovaných tém, akým sú stále aj v mnohých vyspelých krajinách potraty. Svojou osobnou návštevou v centre prelomila mlčanie o tejto téme a zároveň vyjadrila podporu ženám, ktoré si neželanou stratoumuseli v živote prejsť.

Trojnásobná mama Kate prišla do výskumného centra, ktoré sa snaží zistiť príčiny spontánnych potratov a nájsť spôsob, ako im predísť. Celý tento týždeň je totiž vo svete venovaný povedomiu o trpkej skúsenosti, keď rodičia prídu o vytúžené bábätko.

Aj druhá nevesta, Meghan Markle, manželka princa Harryho sa snaží podporiť ženy, avšak sympatie britskej verejnosti sú jednoznačne naklonené práve Kate Middleton:

„Vojvodkyňa z Cambridge je sama matkou, takže rozumie, aké je dôležité mať zdravé tehotenstvo a porodiť zdravé dieťa. Myslím si, že príbehy žien, ktoré si vypočula, ju veľmi dojali a vyjadrila im úprimnú podporu.“ Prezradila o návšteve Jane Brewin, riaditeľka centra Tommy´s.

Kate sa návštevou v centre Tommy´s podelila s fanúšikmi aj na oficiálnom profile vojvodov z Cambridge na Instagrame:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Today’s visit highlights how important services like @Tommys and @sandscharity are continuing their support to families across the UK and reduce rates of miscarriage through scientific research. These charities play a pivotal role in helping those affected by the death of a baby, providing expert information and support to families at every stage of their pregnancy. The visit comes during Baby Loss Awareness week, as The Duchess joined medical experts to hear about the work they’re doing on preventative measures and support women who have experienced miscarriage, stillbirth and premature birth. Support for families facing challenges before birth has been a key focus for The Duchess, as the Early Years initiative continues to shine a spotlight on the importance of early childhood.

Príspevok, ktorý zdieľa Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal),

Manželka princa Williama si vybrala centrum, ktoré pomáha nielen prostredníctvom výskumu, ale aj po psychickej stránke. Navštevujú ho ženy, ktoré po strate dieťaťa trpia rôznymi traumami. „Bola k nám veľmi milá a otvorená, zaujímala sa o nás, chcela vedieť, aké to pre nás bolo a ako nám pomáha toto centrum. Rozprávali sme sa nielen o nás, ale aj mužoch, pre ktorých je to tiež bolestné a ťažko sa im hľadá podpora,“ povedala jedna z mamičiek menom Sarah, ktorá si prešla až štyrmi potratmi predtým, ako sa jej podarilo donosiť jediného zdravého chlapca. Kate sa počas tohto týždňa chystá navštíviť viacero žien s podobným osudom  a dodať im mentálnu silu.

Súvisiace články

Najčítanejšie