Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Smutná správa z Česka! Na COVID-19 zomrel len 49-ročný moderátor!
Zdielať na

Smutná správa z Česka! Na COVID-19 zomrel len 49-ročný moderátor!

Zdroj: Pixabay.com

So susednej Českej republiky prišli smutné správy. Svoj boj o život prehral obľúbený moderátor televíznej šou o varení, osudným sa mu stal zákerný vírus, hoci mal len 49 rokov.

Obľúbený český moderátor Daniel Kopál (49) podľahol ochoreniu COVID-19 po náročnom boji, keď bol už napojený na umelej pľúcnej ventilácii. V kritickom stave ležal v nemocnici už od 21. októbra, žiaľ, o šesť dní neskôr napriek snahe lekárov svoj boj o život prehral.

Večne usmiateho sympatického moderátora Daniela Kopála môžu diváci poznať aj z populárnej relácie o varení Prima vareška, ktorú moderoval s kolegom hercom Martinom Zounarom (53). O jeho hospitalizácii informoval administrátor facebookového profilu s názvom Keltoviny ešte 21. októbra.

Sympatický Dan priniesol do relácie o varení veselého ducha, nové recepty a zároveň profesionálny moderátorský výkon:

"Dan leží v kritickom stave v nemocnici na dýchacom prístroji a prognózy sú, žiaľ, veľmi neisté," písalo sa v statuse spomínaného profilu. Daniel ochorel na zákerný vírus, no jeho priebeh mal veľmi rýchly spád s tým najsmutnejším koncom. V relatívne mladom veku zomrel na následky zlyhania pľúc. K úmrtiu bývalého kolegu sa pre Extra.cz vyjadril aj Martin Zounar: "Čo mám posledné informácie, vraj bol veľmi, veľmi pri tele. K tomu mal veľmi ťažkú cukrovku a astmu. To sú komplikácie, ktoré sú pri tejto chorobe veľmi rizikové".

Smutná správa na facebooku nezarmútila len fanúšikov a milovníkov kuchárskeho umenia, ale aj mnohých kolegov a partnerov s ktorými spolupracoval na rôznych spoločenských akciách:

BOHUŽEL DNES TVÉ SRDCE DOTLOUKLO NAPOSLEDY ? Velmi moc nás to mrzí... Byla radost s tebou spolupracovat na akcích. Vždy...

Uverejnil používateľ Keltoviny Utorok 27. októbra 2020

Daniel sa okrem moderovania a varenia stal aj spoluautorom knihy receptov s názvom Na cestách s labužníkom. "Bude nám chýbať tá radosť a vášeň, čo si okolo seba šíril. Mnohým ľudom si pomohol a bez teba by neboli tam, kde sú dnes. ďakujem, že som mal možnosť byť tvojim kamarátom," napísal na facebook jeho kamarát Marek Gunners Synek. Jeho kolegovia z rádia si s obrovským smútkom zaspomínali na jeho optimizmus zmysel pre humor a pozitívnu energiu, ktorú všade rozdával. "Keď sa v rádiu zasvietila červená, Dandy spustil majstrovský koncert. Pohoda v jeho hlase, večne dobrá nálada," napísal jeho kolega, moderátor Roman Anděl k smutnému oznámeniu a zároveň vyjadril úprimnú sústrasť jeho manželke Šárke, s ktorou bol Daninel ženatý dlhých 23 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie