Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Len krátko po prekonaní covidu sa ocitol Libor Bouček opäť v nemocnici! A TOTO je dôvod!
Zdielať na

Len krátko po prekonaní covidu sa ocitol Libor Bouček opäť v nemocnici! A TOTO je dôvod!

Archívna reportáž

Aj obľúbený český moderátor sa ešte začiatkom októbra musel pasovať s nepríjemnou koronavírusou infekciou. Priebeh ochorenia sa rozhodol zdieľať so svojimi fanúšikmi na sociálnej sieti. Sám priznal, že choroba bola nepríjemná a dodal, že má odjakživa z lekárov a z nemocničného prostredia obrovský strach. Avšak v rámci všeobecného dobra sa rozhodol svoj strach prekonať a byť nápomocný v časoch, keď je to potrebné.

Moderátor Libor Bouček (39) sa rozhodol poskytnúť svoju krvnú plazmu na pomoc pri liečbe ľudí chorých na COVID-19. Keďže už chorobu prekonal, v jeho krvi sa nachádzajú cenné protilátky, ktoré môžu tým, ktorí majú menej šťastia ako on, pomôcť poraziť zákerný vírus.

Libor Bouček ešte na začiatku októbra, keď s nákazou bojoval, priznal, že patrí k tej skupine mužov, ktorých vydesí aj takzvaný "soplík". A s tým súvisí aj veľký strach s čímkoľvek, čo súvisí s návštevou nemocnice a odborníkov v bielych plášťoch. Ale keďže je Libor už dospelý chlap, s trochou snahy si vie tieto neodôvodnené strachy vyhnať z mysle a urobiť niečo pre ostatných. Rozhodol sa totiž darovať svoju krvnú plazmu pre liečbu ľudí chorých na COVID-19.

Libor sa objavil aj v obľúbenej jojkárskej šou Zlatá Maska:

"Zabralo to niečo málo cez dve hodinky, plazma je odovzdaná a ja pevne verím, že niekomu pomôže. Nie je to vôbec zaťažujúce a myslím si, že v prípade, že to pomôže, tak je to úplne skvelá vec. Som rád, že som to urobil a úplne najradšej budem, ak ma bude niekto nasledovať, pretože to je dôvod, prečo som to robil," opísal v príbehu na sociálnej sieti Instagrame uzdravený moderátor, ktorý patrí k tým ľudom, ktorí majú aj po prekonaní COVID-19 voči chorobe veľký rešpekt. Vo videách vidieť odber krvnej plazmy a taktiež aj vrecúška so samotnou krvnou plazmou, ktorá je jasnej žltej farby.

Libor svoj dobrý skutok zdokumentoval na Instagrame prostredníctvom príbehu:

​Moderátor ešte začiatkom októbra 2020 popísal svoj stav ako veľmi nepríjemný a tvrdil, že mu dal zabrať napriek tomu, že je relatívne mladý a silný muž tesne pred štyridsiatkou. "Tá choroba je nevyspytateľná, každý večer zaspávate a hádate, či vám bude lepšie alebo horšie. A netrafíte sa. Väčšinou. Bolesť hlavy je permanentná, čuch kontrolujem každé dve hodiny pomocou voňavky a spať 16 hodín nie je vôbec problém," popísal vtedy svoje pocity a prejavy choroby obľúbený český moderátor. Azda aj na základe svojej vlastnej skúsenosti sa rozhodol uľahčiť boj s chorobou iným ľudom, ktorým možno práve vďaka jeho krvnej plazme zachráni zdravie a možno aj život.

Súvisiace články

Najčítanejšie