Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Herečka Kuklová už o rakovine nič netají, TOTO sú jej aktuálne výsledky! Pridala aj výzvu!
Zdielať na

Herečka Kuklová už o rakovine nič netají, TOTO sú jej aktuálne výsledky! Pridala aj výzvu!

Zdroj: Instagram/MK

Môžu byť slávni, bohatí, úspešní, no nikomu z nich to nezaručí, že bude aj šťastný, a najmä zdravý. Pri pohľade na výpočet celebrít, ktoré trpia vážnou chorobou, a nejedna z nich aj súboj prehrala, je jasné, že táto smutná spravodlivosť funguje a nerozlišuje, koho si vyberie za obeť. V prípade českej herečky Michaely Kuklovej síce rakovina tiež udrela, no zdá sa, že Michaela tento súboj, našťastie, vyhráva.

Česká herečka Michaela Kuklová (52) je pre mnohé ženy trpiace rakovinou vzorom nebojácnosti a odhodlanosti. Často sa na ňu obracajú s prosbou o radu, či podporu. Zrejme si uvedomuje, akú zodpovednú úlohu na seba nechtiac zobrala, a preto sa rozhodla, že bude s verejnosťou zdieľať svoje pocity, názory a skúsenosti s touto chorobou. Neváhala zverejniť ani najnovšiu správu, ktorú dostala z nemocnice, aby podporila vieru všetkých trpiacich vo vyzdravenie.

Na sociálnej sieti si mohli jej priaznivci prečítať dobré správy. „Mám príma deň, pretože výsledky krvi, markerov a ďalších...sú v poriadku,“ podelila sa o svoju radosť z toho, ako dobre dopadlo jej posledné vyšetrenie. Zároveň ale úprimne priznala, že jej pred jeho absolvovaním nebolo všetko jedno. Na vyšetrenie musí pravidelne chodiť niekoľkokrát do roka. „Čo štvrť roka, to trochu napätia. To už tak bude vždycky. Ale ja sa veľmi nebojím, verím tomu, že sa zdravo cítim,“ zverila sa so svojím postojom.

Vypočujte si, čo o svojej chorobe Michaela prezradila:


Michaela je veľmi citlivá, dôveruje preto svojej intuícii. A tá bola v jej prípade presnejšia ako drahé lekárske prístroje. Priviedla ju aj k lekárom na vyšetrenie prsníkov. Na mamografe dvakrát nič neobjavili, ale ona tvrdohlavo trvala na ďalšom vyšetrení. A až pomocou magnetickej rezonancie odhalili lekári v prsníku nádor, ktorý tam rástol už dlhší čas, súdiac podľa jeho veľkosti. „Dávam na inštinkt a vnútorný pocit a tie mi hovoria, že som zdravá. Naopak pred tromi štyrmi rokmi som cítila, že niečo nie je v poriadku a som chorá,“ napísala krátko po zotavení sa z operácie. Našťastie, v jej prípade nebolo potrebné absolvovať ešte aj chemoterapiu.

​Napriek osobnej nepresvedčivej skúsenosti s mamografom Kuklová verí, že tento prístroj je vo väčšine prípadov veľmi dobrou voľbou na zistenie stavu prsníkov. „Posolstvo, ktoré chcem povedať, je, že mamograf je dôležitý, zachytí väčšinu nádorov a včas, ale samovyšetrenie a vnímanie toho, čo nám telo hovorí, netreba podceňovať,“ šíri osvetu táto sympatická bojovníčka, odhodlaná zvíťaziť nad chorobou. Jej priaznivci veria, že sa jej to už podarilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie