Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
EXKLUZÍVNA spoveď: Andy Hryc o svojom zdravotnom stave, aj o páske cez oko!
Zdielať na

EXKLUZÍVNA spoveď: Andy Hryc o svojom zdravotnom stave, aj o páske cez oko!

Nemilosrdná choroba zasiahla na jar tohto roka do života herca a podnikateľa Andyho Hryca. Reč pritom nie je o covide-19, ktorý ovyplvnil azda každého. Andy bojuje s oveľa tvrdším nepriateľom - s rakovinou. No nevzdáva sa a tak Hryc, ako aj jeho rodina sú optimisticky naladení. Pre televíziu JOJ prezradil, ako sa mu aktuálne darí.

Andy Hryc je po ťažkej liečbe, operácii a dlhom pobyte v nemocnice už pár mesiacov doma. To ale neznamená, že sa boj skončil. Choroba prišla ako blesk z jasného neba. Hryc oslávil sedemdesiatku a bol v plnej sile. Dokonca chodil na jar pravidelne plávať, no keď pre pandémiu plavárne zavreli, prišli zvláštne pocity.

Zrazu sa začal Andy cítiť slabý a unavený. "Išiel som vtedy k môjmu lekárovi a povedal som mu, že sa necítim najlepšie. On mi zobral krv a o dve hodiny mi volali, že musím ísť okamžite do nemocnice, lebo som v ohrození života," zaspomínal si herec na momenty, aké nechce zažiať žiadny človek. 

Po celú dobu stojí pri milovanom otcovi dcéra Wanda, v máji zburcovala národ na darovanie krvi:

​S diagnózou akútna leukémia strávil Andy v nemocnici celé dva mesiace. Transplantovali mu kostnú dreň a schudol 30 kíl. Odvtedy je už 140 dní doma, no naďalej pokračuje v silnej medikamentóznej chemoterapii. A takto reaguje na otázku, ako sa má. "No mám sa na figu, lebo nie je to bohviečo, tá diagnóza, ktorú som získal ani neviem odkiaľ, je nemilosrdná a nevyliečiteľná, ale znášam to celkom ok," povedal úprimne sympatický herec.

​S ľuďmi sa stýkať nemôže, jeho imunita je totiž pre chorobu, ale aj pre agresívnu liečbu slabá. Navyše, Andyho postretol aj nepríjemný následok liečby. "Sprievodné znaky niektorých liekov sú také, že majú aj negatívne následky a u mňa sa stala taká vec, že mám dvojité videnie, a aby som to oko veľmi nenamáhal, lekári mi odporučili, aby som chvíľu nosil to oko zakryté, tak som ako Ján Žižka z Trocnova," nachádza Hryc humor aj v neľahkej realite. Podľa vlastných slov je ale v rukách najlepších odborníkov a "hlboko sa pred nimi skláňa". No nielen lekárom je vďačný: "Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí mi darovali krv, lebo som jej potreboval dosť a ešte ju asi aj budem chvíľu potrebovať". Ostáva veriť, že stav Andyho Hryca sa čoskoro zlepší natoľko, že darcovská krv, ani chemoterapia už nebudú potrebné.

Súvisiace články

Najčítanejšie