Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Andy Hryc so zásadnou správou o svojej chorobe! TOTO sa udialo posledné týždne!
Zdielať na

Andy Hryc so zásadnou správou o svojej chorobe! TOTO sa udialo posledné týždne!

Archívna reportáž

Slovenský herec už od jari bojuje s ťažkou diagnózou, no aj vďaka optimizmu a vnútornej sile svoj boj zatiaľ zvláda veľmi dobre. Avšak nezanedbateľný a asi priam najdôležitejší je prístup lekárov a nariadená liečba, ktorá cestu k uzdraveniu urýchľuje.

Podľa informácii, ktoré prezradil denníku Čas.sk herec Andy Hryc, ho lieči z ťažkej diagnózy lekárka, ktorá predĺžila život aj českej speváckej legende, Karlovi Gottovi. Tá na jeho liečbu dohliada, kým je herec tam, kde mu je najlepšie - v domácom prostredí. Na jar si totiž počas zúriacej pandémie poležal v nemocnici dlhých šesťdesiat dní.

​Herec Andy Hryc už od jari bojuje so závažnou diagnózou a pobyt na onkológii ho podľa vlastných slov stál mnoho síl. Hospitalizácia sa napriek skvelej starostlivosti tímu lekárov a zdravotníckeho personálu podpísala nielen na tele, ale na najmä na jeho psychike. Avšak napriek tomu opúšťal brány nemocnice s jemu typickým optimizmom a odhodlaním zabojovať o svoje zdravie. Pomáha mu v tom aj česká lekárska kapacita, docentka Jonášová, ktorá predĺžila život o celé dva roky aj českej speváckej legende, spevákovi Karlovi Gottovi. Ten dlhé roky zápasil s rakovinou, napokon mu život vzala akútna forma leukémie na jeseň v roku 2019.

Andyho Hryca zmenila choroba na nepoznanie. Takto sa ešte pred štyrmi rokmi tešil v plnom zdraví z blížiaceho sa narodenia svojho tretieho vnúčika:

​​Andy Hryc podstupuje u docenta Mistríka z bratislavskej kliniky hematológie v spolupráci s docentkou Jonášovou každodenné zdravotné kontroly, keďže sa jedná o nový typ liečby, ktorý k nám dorazil spoza veľkej mláky. "Je to celkom nová americká chemoterapia, ktorú ministerstvo zdravotníctva povolilo na Slovensku iba začiatkom augusta. Je to, samozrejme, veľmi drahé," približuje detaily náročnej liečby Andy Hryc, ktorý rozhodnutie podstúpiť novú terapiu pod vedením dvoch odborníkov ani na sekundu neľutuje. „Je mediálne známe, že docentka Jonášová sa starala o Karla Gotta a predĺžila mu život o päť rokov. Som v tých najlepších rukách. Títo dvaja špecialisti sú pre moju budúcnosť tou najlepšou zárukou,“ tvrdí herec odhodlane.

„Nasadili mi túto chemoterapiu v plnom rozsahu, pretože mali dobrú skúsenosť, že moje telo dobre reaguje na takúto liečbu. Ukázalo sa však, že táto chemoterapia je oveľa silnejšia. Potom mi ju zastavili, aby si organizmus oddýchol. Bol som malátny, slabý, chcel som spať. Po dvoch týždňoch pokračujeme v liečbe, no chemoterapia je nadimenzovaná slabšie. V pondelok som bol na kontrole a výsledky sú lepšie,“ hovorí herec a dodáva, že mu nedávno telefonicky oznámili, že v liečbe skutočne nastal progres. Jediné, čo ho však trápi je skutočnosť, že kvôli oslabenej imunite nemôže objať svojich najbližších a najmä svoje malé vnúčence. Avšak všetci pevne veria, že už čoskoro mu zdravotný stav tieto prosté a pritom tak vzácne momenty dopraje.

Súvisiace články

Najčítanejšie