Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Česká herečka po boji s rakovinou: Na lekárov sa už nespolieha!
Zdielať na

Česká herečka po boji s rakovinou: Na lekárov sa už nespolieha!

Zdroj: Instagram/MK

Počas zúriacej pandémie si viac, ako kedykoľvek predtým, každý človek na planéte uvedomuje, ako veľmi dôležité je zdravie a blízkosť milovaných. Aj česká herečka, ktorú preslávila úlohy princeznej Jasněnky, má v prioritách jasno, nie je to tak dávno, čo si vypočula z úst lekárov vážnu diagnózu.

Herečka Michaela Kuklová (52) si po skúsenostiach z minulosti, keď bol jej vzťah s nebohým hercom a producentom Jiřím Pomejem († 54) pod drobnohľadom verejnosti, zvykne svoje súkromie chrániť. Keď jej pred časom lekári diagnostikovali rakovinu prsníka, netušili to dokonca ani mnohí hereckí kolegovia. Michaela vyšla s pravdou von až po úspešnej operácii a len nedávno sa zverila denníku Blesk, ako jej diagnóza zmenila pohľad na život.

Počas tohto náročného obdobia po jej boku stál jej priateľ Josef Wittner (40), aj keď ona sama ho od seba odháňala, a odôvodnila to tým, že ho chcela uchrániť pred svojimi problémami. Všetko sa našťastie obrátilo na dobré a hrdličky sú dnes už zasnúbené. Michaela dnes už žije celkom normálnym životom, a jedno o čo rozhodne nestojí, je ľútosť. „Nepotrebujem súcit, ani ľútosť, nič hrozné sa mi nedeje, som len jedna z mnohých. Nevidím dôvod upriamovať na mňa pozornosť," prezradila spomínanému denníku Michaela a priblížila, ako so svojím partnerom prežíva obdobie po operácií: „Mám normálny život. Dám bielizeň do pračky, uvarím, cvičím, pozeráme sa s Pepou na filmy“. To, že svojmu telu dopraje pravidelný pohyb sa odrazilo nielen na jej postave, ale ako tvrdí, aj na jej psychike. Dávno vraj už nebola taká šťastná a spokojná ako teraz.

Pripomeňte si krásnu českú rozprávku:

Vďaka dobrej kondícii nadobudla aj potrebné sebavedomie, a preto si viac verí aj v boji s chorobou. Z dobrých výsledkov veľmi nejasá, nie sú pre ňu až také smerodajné. Dokonca ani veľmi neverí kontrolám u lekára, napokon, ani predtým vraj hneď neodhalili bujnejúcu pliagu. „To, že sa považujem za zdravú, je môj vnútorný pocit,“  tvrdí životom skúšaná herečka. Michaela si myslí, že je veľmi citlivá a preto sa spolieha sa na svoje pocity a vnútorný hlas. Tomu dokáže načúvať najlepšie ona sama a taktiež si nechce príliš pripúšťať ani súčasnú situáciu v súvislosti s  koronavírusom.

Michaela vo voľnom čase rada cvičí, no zároveň svojmu telu dopraje aj oddych. Ideálny relax je pre ňu pozeranie dobrého filmu v náručí svojej lásky:

Neznamená to, že by si nevážila prácu lekárov a zdravotníkov v prvej línii, naopak svoj obdiv im vyjadrila prostredníctvom sociálnej siete: „S obrovskou úctou k ich práci a ľudstvu ďakujem všetkým lekárom a sestričkám za ich schopnosti a skvelú starostlivosť".  Zároveň si však uvedomuje, ako dôležití sú pre ňu aj jej blízki. „Ďakujem s láskou svojmu priateľovi, synovi, rodine a kamarátkam za ich podporu a som veľmi šťastná, že sa nemusia o mňa báť,“ napísala Michaela v statuse a zároveň zapriala všetkým pevné zdravie, čo je dnes, zajtra a aj kedykoľvek predtým, vždy to najdôležitejšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie