Skoro jasno
15°
Bratislava
Agáta ako buditeľka? Jasný názor na protikoronové opatrenia, aj kritika lockdownovej hystérie!
Zdielať na

Agáta ako buditeľka? Jasný názor na protikoronové opatrenia, aj kritika lockdownovej hystérie!

Archívna reportáž

Na boj proti koronavírusu, zdá sa, nestačili nepopulárne prísne opatrenia a čím ďalej tým intenzívnejšie sa aj v našich končinách skloňuje slovíčko lockdown. U našich západných susedov už výrazné obmedzenia pohybu a takzvané uzamknutie krajiny vypuklo naplno a rozdelilo ľudí na dva tábory. Jedna skupina chápe opatrenia ako jedinú možnosť v boji proti vírusu, iní lockdown spochybňujú a namietajú obrovskými ekonomickými škodami.

Svoj názor na lockdown vyjadrila prostredníctvom sociálnej siete aj známa česká modelka a moderátorka Agáta Hanychová. Pre ňu nie je momentálna situácia nijakým prekvapením a opatrenia sú podľa nej správne a potrebné. Fanúšikom dala niekoľko rád, ako sa so situáciou čo najlepšie vysporiadať a niektorým svojim kolegyniam poslala medzi riadkami celkom štipľavý odkaz.

Agáta Hanychová podľa vlastných slov prísne opatrenia, ktoré platia od 22. októbra 2020 v susednej Českej republike, vôbec nevníma ako škodlivé, naopak, verí, že je to jediná možnosť ako znížiť počty nakazených a mŕtvych. Na Instagrame svojim fanúšikom poskytla niekoľko rád, ako sa v krízovej situácii správať tak, aby lockdown čo najskôr skončil.

Zdá sa, že podobný scenár ako v susednom Česku čaká aj obyvateľov Slovenska:

"Tak asi sme to tak nejak všetci tušili, že to nastane. Áno je to strašné, ale je to potrebné. A dodržujme to, prosím. Nie je nutné si robiť zásoby či chodiť pre jeden rožok. Skúsme začať používať zdravý rozum a čím skôr, tým to snáď rýchlejšie prejde," napísala v úvode príspevku k fotografie samej seba Agáta. Ako to býva u nej zvykom, nezabudla si odpustiť štipľavú poznámku na adresu niektorých instagramových kolegýň. "Rútenie sa niektorých VIP mamičiek tu na Instagrame, najskôr asi kvôli tomu, že nemôžu ísť na umelé riasy. Bože," rypla si mama dvoch detí a zároveň odkázala ľudom, ktorí sú zdraví, aby boli radi, že môžu byť doma so svojimi najbližšími. "A tí, ktorí to práve prekonávajú, nech im je čo najskôr lepšie," dodala Agáta.

Agáta svoj názor na lockdown vyjadrila v siahodlhom statuse  na sociálnej sieti:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tak asi jsme to tak nejak tusili vsichni,ze to nastane....ano je to strasny,ale je to potreba...a dodrzujme to.... prosim...neni potreba si delat zasoby ci chodit pro jeden rohlik... zkusme zacit pouzivat zdravy rozum a cim driv ,tim to snad vse brzo skonči a hrouceni se nekterych vip matek tady na inst...nejspis kvuli tomu ze nemuzou jit na rasy...boze...ty, ktere to jeste nepostihlo... muzou byt rádi, ze budou doma v klidu a spolecne... ty kteri to zrovna prekonavaji , tem at je co nejdrive lepe a tem vsem , kteri maji 12 hodinove sluzby... dekujem... noste rousku kdyz musite nekam, ale snazme se byt doma... je to tezke, ale aspon mame kazdy cas se zamyslet...to neni nikdy spatne...#drzmespolu #

Príspevok, ktorý zdieľa Agata Hanychova (@agatahanychova),

V závere statusu sa nezabudla osobitne poďakovať aj hrdinom dnešných dní, ľudom, ktorí kvôli ostatným pracujú dvanásť hodinové šichty v službách. "Noste rúško, keď niekam musíte ísť, ale snažme sa byť doma. Je to ťažké, ale aspoň máme čas sa zamyslieť, to nie je nikdy na škodu," zafilozofovala si Agáta na záver statusu. Azda každý človek už verí, že spoločnými silami a disciplínou sa nám podarí ochrániť zdravie a životy ľudí a nadchádzajúce vianočné sviatky sa budú niesť v znamení pokoja v kruhu najbližších, bez hrozby koronavírusu.

Súvisiace články

Najčítanejšie