Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Koronavírus úraduje! Pizingerová išla expresne rýchlo preč z pôrodnice, TAKÁTO bola prvá noc doma!
Zdielať na

Koronavírus úraduje! Pizingerová išla expresne rýchlo preč z pôrodnice, TAKÁTO bola prvá noc doma!

Archívna reportáž

V utorok 13. októbra priviedla Vendula Pizingerová na svet svoje tretie dieťa. Po dcérke Kláre, ktorá, žiaľ, ako 5-ročná podľahla ťažkej chorobe, 15-ročnom synovi Jakubovi, má opäť chlapčeka. Meno dostal po svojom otcovi - Josef. Celá rodinka už je spolu doma, presun z pôrodnice zrejme urýchlil koronavírus.

V prípade pôrodu 48-ročnej Venduly Pizingerovej, prezidentky nadácie Kvapka nádeje, bolo už vopred jasné, kedy sa malý Josef narodí. Počkal v brušku až na narodeniny svojho otca a tak budú odteraz 13. októbra oslavovať spolu. Pochopiteľne, nejde o náhodu, Vendula rodila pre údajne úzke boky už po tretíkrát plánovaným cisárskym rezom.

Obvykle ostáva rodička v pôrodnici po cisárskom reze 5 dní. V prípade Pizingerovej to ale neplatí, píše portál Blesk.cz. Napriek tomu, že ju umiestnili po pôrode dokonca na jednotku intenzívnej starostlivosti, veľmi rýchlo ju aj s bábätkom poslali domov.

Instagram/VP

​Presne tri dni po narodení synčeka ich už mal šťastný otecko pri sebe. Môže za to pravdepodobne poďakovať aktuálne veľmi kritickej situácii v Česku, keď pre koronavírus minimalizujú pobyt ľudí v nemocničnom prostredí, podobne, ako to bolo aj u nás počas prvej vlny a zrejme aj teraz.

​Pre 32-ročného Josefa Pizingera je malý Josífek, či Pepa, ako ho oslovuje Vendula, prvé dieťa. Pochopiteľne, nevie sa vynadívať. "Zatiaľ to bolo to najkrajšie, čo som v živote zažil," zveril sa Blesku šťastný otec. Podľa fotky, ktorú zverejnila Vendula, si to patrične užíva a mamu pomaly nepustí k slovu. "Som vôbec nevedela, že chlapi majú zo zákona nárok na týždeň otcovskej dovolenky. Tak takto to vyzerá v ich podaní u nás doma. Niečo ako materská, len ležíš...," okomentovala s humorom aktuálny stav doma.

Vendula pridala aj fotku, ako sa čerstvý otec snaží poskladať kočík, ale aj ako okolo bábätka hliadkujú ich dvaja psi. Čerstvá trojmama je šťastím bez seba. "Inak, prvú noc doma sme krásne prežili. Môžem povedať, že som šťastná ako blcha. Je to zrazu všetko také iné," dojíma sa Pizingerová a po obrovskej osobnej tragédii, ktorú v živote zažila hneď dvakrát, jej to nepochybne všetci doprajú.

Instagram/VP

Súvisiace články

Najčítanejšie