Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
TAKTO ste kráľovnú ešte nevideli! Potrebovala si len prevetrať hlavu..?
Zdielať na

TAKTO ste kráľovnú ešte nevideli! Potrebovala si len prevetrať hlavu..?

Archívna reportáž

Nie je žiadnou novinkou, že britská kráľovná má napriek úctyhodnému veku ešte stále veľa síl a najmä trpezlivosti. Aj vďaka tomu dokáže zvládať turbulencie, či už vo vlastnej rodine, alebo v celej Veľkej Británii bojujúcej s pandémiou COVID-19. Avšak vo forme sa stará pani udržuje aj vďaka celkom bežným praktickým aktivitám, ako je napríklad šoférovanie auta.

Britský denník Daily Mail priniesol vskutku sympatické a raritné fotografie kráľovnej Alžbety II. na rutinnej jazde za volantom silného terénneho auta. Paparazzi ju nachytali ako sa v šatke zakrývajúcej vlasy preváža neďaleko jej Sandringhamského sídla iba krátko potom, ako oznámila, že do konca roka 2020 kráľovská rodina nebude organizovať žiadne masové akcie v Londýne či Windsore v rámci prevencie pred šírením koronavírusu.

Kráľovná Alžbeta si azda po tak rezolútnom vyhlásení potrebovala trochu "prevetrať" hlavu a tak sadla za volant luxusného Range Rovera a viezla sa verejnou trojprúdovou cestou naprieč krásnou krajinou v okolí britského Norfolku. Fotografie 94-ročnej Alžbety II. za volantom silného stroja si môžete pozrieť v galérii TU.

Kráľovná Alžbeta II. je napriek vysokému veku mimoriadne aktívna panovníčka. Pandémia však jej reprezentatívne cesty náhle prerušila:

​Kráľovná ostala verná typickému štýlu, vlasy si prekryla šatkou s potlačou motýľov a na oči nasadila slnečné okuliare, ktoré jej dopriali aspoň trochu súkromia. So svojím manželom, princom Phillipom si ešte minulý týždeň skrátili plánované prázdniny v rezidencii Balmoral a presunuli sa do Wood Farm, kde si užívajú pohodlie rozľahlého päťizbového domčeka.

Kvôli pandémii je kráľovná s manželom už niekoľko mesiacov v izolácii. Na oficiálnej stránke si však rodina pripomína príjemné momenty z rôznych podujatí pred pandémiou:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Today marks the start of the #VirtualHighlandGames.??????? ?Take a look back at The Queen and members of the Royal Family enjoying the Highland Games at the Braemar Gathering over the years, including a photo #fromthearchives of King George V's sons - Edward, Prince of Wales, Prince Albert, Duke of York and Prince Henry, Duke of Gloucester attending the gathering in 1921. As Scotland’s Highland Games have been cancelled one by one this year, the #VirtualHighlandGames brings together competitive and virtual elements of the games, including highland dancing, solo piping, a heavy athletes competition, and a track and field competition. On Saturday 29th August, The Duke of Rothesay visited the site of the Braemar Gathering to raise the standard which launched the Virtual Games. The Duke is Patron of The Scottish Highland Games Association. Head over to @clarencehouse to find out more and how you can join in with this year's #VirtualHighlandGames

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily),

Hlava britskej monarchie si tak okrem kraľovania a plnenia povinností dopraje oddych a odreagovanie aj za volantom silného a bezpečného tátoša. Už niekoľko dlhých mesiacov sa však vyhýba povinnostiam, ktoré by zahŕňali účasť väčšieho publika, keďže vzhľadom na svoj vek patrí do rizikovej skupiny občanov náchylných na ťažký priebeh ochorenia COVID-19 s neraz fatálnym výsledkom. Avšak podľa informácii spomínaného denníka sa už budúci týždeň vráti do izolácie vo Windsore, kde strávi zvyšok roka 2020.

Súvisiace články

Najčítanejšie