Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Harry a Meghan ostro porušili protokol! Valí sa na nich obrovská kritika!
Zdielať na

Harry a Meghan ostro porušili protokol! Valí sa na nich obrovská kritika!

Archívna reportáž

Ambície Meghan Markle mieria zrejme veľmi vysoko. Nestačí jej, že sa stala celebritou tým, že sa vydala za princa Harryho, žije rozprávkový život v luxuse, získala vysnené zmluvy. Zjavne má za cieľ ovplyvňovať mienku ľudí aj v politike. A ktovie, ako sa pošuškáva, či dokonca netúži v budúcnosti zabojovať o kreslo prezidentky USA. Ako sa zdá, princ Harry ju veľmi podporuje vo všetkom, čo si zmyslí. Tentokrát to ale asi prehnal.

V britskej kráľovskej rodine je prísnym pravidlom, že sa jej členovia nesmú miešať do politiky, aby si zachovali nestrannosť. To Harry jasne porušil tým, že sa spoločne s Meghan vyjadril v relácii ABC k nadchádzajúcim voľbám v USA slovami: „Čím viac sa blíži november, tým dôležitejšie je odmietnuť prejavy nenávisti, dezinformácie a online negativitu. Keď zlé preváži to dobré, či už si to uvedomujeme, alebo nie, narušuje to našu schopnosť súcitu a schopnosť vcítenia do situácie niekoho iného. Je čas sa nielen zamyslieť, ale aj jednať".

Meghan prehovorila v podobnom duchu: „Každé štyri roky je nám predkladané, že sa jedná o najdôležitejšie voľby našich životov. Ale tieto naozaj najdôležitejšie sú. Keď volíme, ukazujeme naše hodnoty a naše hlasy sú počuť. Váš hlas je pripomienkou toho, že na vás záleží. A tak to je, záleží na vás a zaslúžite si byť vypočutí". Horlivo vyzývala občanov USA so sebavedomím jej vlastným.

Tŕňov v oku bolo britským daňovým poplatníkom aj to, že vojvodovia zo Sussexu dlžili vysokú sumu za rekonštrukciu sídla Frogmore Cottage:

​To nenechal prezident Trump, vediac, že Meghan nie je jeho prívrženkyňou, bez štipľavej poznámky. Poprial Harrymu veľa šťastia, bude ho vraj potrebovať pri Meghan. V minulosti dávala jasne najavo, že jej Trump nevyhovuje ako prezident, čo manifestovala okrem iného aj tým, že sa nezúčastnila jeho slávnostnej návštevy v Buckinghamskom paláci. Zrejme na oplátku zas on odmietol platiť páru ochranku po ich príchode do USA. Ako celebritný pár majú vojvodovia zo Sussexu na verejnosť istý vplyv, mnohí ich obdivujú, ale pre nemálo z nich to bolo už cez čiaru. Ich veľký kritik, hviezdny britský moderátor Piers Morgan, dokonca vyzval kráľovnú Alžbětu II. (94), aby obom odobrala tituly.

​Ľudí podráždila najmä Harryho snaha určovať, prečo majú Američania voliť. „Čo má čo britský princ rozprávať o amerických voľbách?“ rozhorčovali sa niektorí užívatelia twitteru. Harry ako britský občan nemá ani právo voliť v USA. "Prečo sa pchá do americkej politiky, keď ani nemôže voliť? Radšej nech si ide riešiť problémy k sebe na ostrovy, tu nikoho nezaujíma,“ dostal Harry po nose od ďalších komentujúcich. Kráľovská rodina z toho iste nemá radosť, no pri tomto páriku už zrejme nič neprekvapí.

Súvisiace články

Najčítanejšie