Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šokujúce zneuctenie hrobu Ivety Bartošovej?! Blikajúce výstražné svetlá!
Zdielať na

Šokujúce zneuctenie hrobu Ivety Bartošovej?! Blikajúce výstražné svetlá!

Archívna reportáž

Po polročnom odklade pre obmedzenia v súvislosti s koronavírusom sa v Prahe otvorila výstava kontroverzného českého výtvarníka Tomáša Břínka (38) s názvom Českoland. Pod umeleckým menom TMBK si ako autor satirických koláží často uťahuje z politikov, umelcov a významných osobností. No podľa mnohých tento umelec už neraz prestrelil.

Tomáš Břínka sa neštíti robiť si žarty ani z najbližších, o čom svedčia aj vtipy na adresu jeho vlastnej svokry, ktorou nie je nikto iný ako spisovateľka a moderátorka Halina Pawlovská. Zdá sa, že si autor výstavy Českoland stanovil za cieľ šokovať za každú cenu. Pravdou je, že sa mu to aj úspešne darí, no mnohí si myslia, že v prípade smrti Ivety Bartošovej zašiel priďaleko. Podľa informácii denníka Aha! sa nad týmto počinom rozohnil najmä vdovec po zosnulej speváčke, Josef Rychtář.

Návštevníci obľubujúci drsnú satiru môžu na výstave v podzemí hotela Pyramída uvidieť naozaj všeličo, no falošný náhrobok Ivety Bartošové (†48) "vyzdobený" blikajúcimi svetlami ako na železničnom prejazde bol pre niektorých prisilné sústo. „Ak nás niekto nezažaluje, budem sklamaný,“ hovorí autor Tomáš Břínek, známy aj svojimi satirickými kolážami na sociálnych sietiach. „Prinášam vizuálny zážitok, na ktorý len tak nezabudnete...,“ sľubuje grafik, ale tiež fotograf a hudobník. 

Tragická smrť Ivety Bartošovej otriasla slovenským a českým šoubiznisom v základoch. Svoje psychické problémy vyriešila najhorším možným spôsobom, samovraždou pod kolesami vlaku:

​A prvá reakcia nedala na seba dlho čakať, obratom sa ozval dotknutý Josef Rychtář (62), bývalý Ivetin manžel. Považujem to za nemorálne a úbohé," rozohnil sa vidiac záber zneucteného hrobu svojej manželky. Človek, ktorý toto urobil, sa chce iba zviditeľniť,“ rozhorčoval človek, ktorého mnohí vinia y tragédie zosnulej speváčky. Ivetka má krásny hrob v Říčanech a pomníček pri trati v Uhříněvsi, kam stále chodia jej fanúšikovia a zapaľujú tam sviečky... Som zvedavý, koľko ľudí príde na toto," dodal nahnevane Rychtář. 

Satirická stránka TMBK žne v susednej českej republike nemalé úspechy, humor jej autora je miestami na hrane:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

??‍♂️ #tmbk #reflex #casopisreflex

Príspevok, ktorý zdieľa TMBK (@tmbkofficial),

Pre mnohých ľudí je Tomáš Břínek uznávaným českým audiovizuálnym umelcom, ktorému nechýbajú nápady a vtip, pre iných hlúpy grafik, ktorý si zarába urážaním druhých. Jeho svokra Halina Pawlovská sa ho ale nebojí. „Povedala som Tomášovi, že si zo mňa môže uťahovať len do určitej miery. Máme spolu špeciálnu dohodu,“ priznala pred časom. Nikto iný zo známych osobností si však nemôže byť istý, že sa nestane objektom jeho satiry.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie