Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obrovský smútok! Zomrelo Bondovo dievča, alej aj hviezda Hry o tróny či Avengers
Zdielať na

Obrovský smútok! Zomrelo Bondovo dievča, alej aj hviezda Hry o tróny či Avengers

Archívne video

Herečka so zaujímavou tvárou a obrovskou charizmou. Dostalo sa jej dokonca cti stať sa "dámou" v poňatí šľachtického titulu udelovanom britskou kráľovnou. Diana Rigg ešte prednedávnom zažiarila v mega úspešnom seriáli Hra o tróny, kde sa síce neukazovala v každej časti, no jej postava je aj tak nezabudnuteľná. Nezabudnuteľnou ostáva ale aj samotná herečka, ktorá sa odobrala z tohto sveta.

Dianu Rigg si nepochybne pamätajú všetci milovníci príbehov o zvodnom, no pritom nezdolnom agentovi s číslom 007. Práve Diana stvárnila vo filme James Bond - "V službách jej veličenstva", postavu Bond Girl, jedinú, ktorú si kedy vzal slávny fiktívny agent za manželku. Hoci ju na konci filmu zastrelia, kariéra Diany Rigg sa tým len naštartovala.

Diana Rigg stvárnila niekoľko desiatok postáv, hoci nášmu divákovi pomerne neznámych filmov. Jednoznačne najvýraznejšia bola jedna z jej posledných úloh - rola ráznej a prefíkanej Olenny Tyrell, ktorá poriadne zamiešala karty v Hre o tróny.

Pozrite si hviezdy moment herečky v mega úspešnom seriáli Hra o tróny:

Žiadna ďalšia úloha už na konte britskej herečky nepribudne, zomrela vo štvrtok vo veku 82 rokov, píše portál Daily Mail. "Zomrela v pokoji, skoro ráno, doma, obklopená rodinou, ktorá prosí v tomto ťažkom období o súkromie," tak znie vyjadrenie jej agenta. Herečka bola dvakrát vydatá aj rozvedená, z prvého manželstva mala jedinú dcéru Rachel.

Na sklonku života sa aj Diana zapojila do hnutia Me Too, keď prezradila, že aj ona zažila počas kariéry sexuálny nátlak od uznávaného režiséra. Už počas života sa snažila bojovať za všetky ženy - herečky, ktoré v jej časoch dostávali zaplatené menej, ako kameramani, narozdiel od štedro platených mužských hviezd. Hoci si za to vyslúžila ohováranie, že jej ide len o peniaze, nikdy nestratila tvár a vždy stála na strane žien. Je držiteľkou ceny Tony za najlepšiu herečku v hre Médea, ako aj ceny Emmy za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe.

Súvisiace články

Najčítanejšie