Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dojčením proti koronavírusu! Česká modelka v tom má jasno!
Zdielať na

Dojčením proti koronavírusu! Česká modelka v tom má jasno!

Archívna reportáž

Niekedy nie je nutné sa ponáhľať a šťastie si aj tak počká. V prípade krásnej českej modelky Petry Němcovej sa to naplnilo do bodky. Po tom, čo prežila obrovskú tragédiu v podobe straty partnera vinou ničivej vlny tsunami, fotografa Simona Atleeho (†33), čakala dlho, kým do jej života prišiel osudový muž. No stálo to za to.

Petra Němcová sa minulý rok vydala za milionárskeho podnikateľa Benjamina Larretcha. Netrvalo dlho a z dvojice sa stala trojica. Koncom minulého roka sa páru narodil synček Bodhi. Síce predčasne, no hrozby, ktoré sú v takom prípade reálne, sa, našťastie, malému chlapčekovi vyhli.

​Hoci sa modelka stala mamičkou až po štyridsiatke, teraz si si materstvo užíva naplno. Vrátane toho, že pre synčeka robí to najlepšie, čo môže - ešte stále dojčí. Priznala, že vôbec nepočítala s tým, že sa jej to podarí tak dlho.

Petra Němcová je veľmi známa najmä v USA, aj vďaka svojej dobročinnosti:

Stala sa z nej veľká propagátorka toho najprirodzenejšieho a najprospešnejšieho spôsobu kŕmenia bábätka. „Dojčenie je krásnym mostom priamo do hlbokého spojenia s naším malým Bodhim. S každým kŕmením sa o sebe dozvedáme viac a viac, naše telá komunikujú a naše srdcia sa spájajú,“ zdôverila sa asi pred časom na Instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

? I never though that I will be nursing for this long! ☺️ At the second month of breastfeeding I had very hard time nursing our angel Bodhi and I said to myself that I have to stick to it and get through the first 3 months as it is the best for Bodhi’s well-being. Now Bodhi is 9,5 months and I’m still breastfeeding! ? With Covid-19 arriving to our life’s I wanted to make sure that Bodhi has the strongest protection possible and nursing strengthens the baby’s immune system. I’m so grateful to my body for producing enough milk to keep the Milk Bar open for Bodhi and for the incredible bond it has created for us. It was amaizng to learn that babies pass on a cue through their saliva that sends a signal to their mother’s body what the baby needs and that way the mother develops the perfect cocktail for different stages of their development and if they don’t feel well their saliva will give signal to produce milk with illness-specific antibodies. How incredibly divinely is this? ✨✨✨ Shout out to all the incredible mamas / superheroes out there. I admire you so much. ??? #WellnessWednesday #Babys #Divine #MotherNature #Motherhood #Brestfeeding #DivineFeminine

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Nemcova (@pnemcova),

Aktuálne pridala krásnu fotografiu, kde dojčí svojho už pomaly 10-mesačného synčeka a obaja vyzerajú veľmi spokojne.„Nikdy som si nemyslela, že budem tak dlho dojčiť! Druhý mesiac dojčenia som prežívala dosť ťažké chvíľky pri kŕmení nášho anjela Bodhiho, ale hovorila som si, že musím vydržať a dojčiť aspoň prvé tri mesiace, pretože to je to najlepšie pre Bodhiho dobro. Teraz má Bodhi 9 a pol mesiaca a ja stále dojčím!“ tešila sa modelka.

​​Teší ju to predovšetkým z dôvodu, že vďaka materskému mlieku plnému vitamínov a živín, podľa nej nehrozí synčekovi nákaza koronavírusom. „S príchodom vírusu do nášho života som si chcela byť istá, že Bodhi má čo najlepšiu možnú ochranu – a práve dojčenie posilňuje imunitný systém dieťaťa. Som veľmi vďačná svojmu telu, že dokáže vyprodukovať dostatok mlieka, aby udržalo ‚mliečny bar‘ pre Bodhiho stále otvorený,“ vtipkovala Němcová, ktorej materstvo skutočne mimoriadne pristane.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie