Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ivana Gottová prelomila mlčanie! Vyjadrila sa k udalostiam spojenými s Karlom
Zdielať na

Ivana Gottová prelomila mlčanie! Vyjadrila sa k udalostiam spojenými s Karlom

Archívna reportáž

Už zakrátko to bude rok, čo Česko, Slovensko, ale aj iné krajiny obletela smutná správa. Maestro Karel Gott 1. októbra 2019 zomrel a jeho vdova Ivana sa od toho momentu odmlčala. Celých jedenásť mesiacov sa verejne vyjadrovala len jej hovorkyňa Aneta Stolzová. Až doteraz.

Zdá sa, že 44-ročná Ivana Gottová sa vracia do bežného života. Dokonca je schopná sa už aj zabávať, keď len v uplynulý piatok sedela v kotli na koncerte kapely Kryštof a náramne si to s manželkou Richarda Krajča užívala. Krajčovcom dokonca na sociálnej sieti sa skvelý zážitok poďakovala.

No ďalšou veľkou zmenou je, že na oficiálne vyjadrenie už nevyužila služby svojej hovorkyne Anety Stolzovej, ale sama fanúšikom jej zosnulého manžela ozrejmila budúcnosť dvoch zásadných udalostí.

Smrť Karla Gotta sa dotkla aj tých, ktorí neboli práve jeho zapálenými fanúšikmi:

​Tá nepríjemnejšia sa týka Karlovej autobiografie, ktorá mala vyjsť už na jeseň. Ivana ale priznala, že hoci Zlatý slávik stihol textovú časť v spolupráci s autorkou knihy dopísať, ona po jeho smrti pokračovala ďalej. "Sľúbila som manželovi, že knihu dotiahneme obrazovo a graficky do takej podoby, s ktorou by sa stotožnil a bol by spokojný do posledného detailu," napísala na novom profile na Instagrame. Nakoľko chce sľub splniť, venovala detail a výberu fotiek ešte kopu času aj po smrti manžela.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ještě za svého života dopsal Karel svou autobiografii, kterou postupně skládal z mozaiky vzpomínek, editoval a dopisoval během posledních několika let. Je jedinečná a unikátní. Slíbila jsem manželovi, že knihu dotáhneme obrazově a graficky do takové podoby, se kterou by se ztotožnil a byl by spokojen do posledního detailu. Většinu fotografií, stejně jako obal publikace a její název spolu se všemi kapitolami, Karel schválil. Snímky se probíral ještě v září minulého roku, kdy už musel svůj čas trávit ponejvíce jen doma ve svém křesle či na lůžku. Zároveň mi Karel dal souhlas, aby jeho obdivovatelé a čtenáři blíže nahlédli do jeho umělecké tvořivé duše také skrz jeho kresby, ručně psané poznámky a texty písní, stejně tak do dětských let, o kterých podávají autentické svědectví jeho vysvědčení a školní poznámky… Po jeho odchodu jsem při třídění archivu nalézala ještě další a další vzácné artefakty a doklady, o kterých jsem okamžitě věděla, že by v knize neměly chybět, a ze kterých, pevně věřím, budou mít manželovi fanoušci radost minimálně stejnou, jako mám já. Protože se jedná o jedinečnou autobiografii výjimečného člověka, je mou povinností, jak jsem manželovi slíbila, dostát svému závazku, a to je, že kniha bude nejen po textové, ale i po grafické a obrazové stránce stejně nevšední a upřímná, jako byl Karlův život. Tak široké pojetí a precizní zpracování ovšem vyžadují mnoho času, kterého se nám, i s ohledem na další projekty věnované mému manželovi, bohužel nedostává. Je mi upřímně líto, že vás musím zklamat (snad jenom na chvíli), ale po dlouhé a zralé úvaze jsme dospěli k nelehkému rozhodnutí, a to posunout vydání knihy na březen příštího roku. Věřím, že budete mít pro toto posunutí termínu pochopení a rádi si na autobiografii počkáte. Vaše Ivana ♥️ Foto: @hatasovalenka ? #karelgottagency #karelgott #karelfilm #ohmygott

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency),

Množstvo materiálu a náročné finálne úpravy si však vzali svoj daň. "Tak široké pojatie a precízne spracovanie vyžadujú veľa času, ktorého sa nám, i s ohľadom na ďalšie projekty venované môjmu manželovi, žiaľ, nedostáva. Je mi úprimne ľúto, že vás musím sklamať, ale po dlhej a zrelej úvahe sme dospeli k neľahkému rozhodnutiu, a to posunúť vydanie knihy na marec budúceho roku," napísala Ivana s vierou, že to aj netrpezliví fanúšikovia pochopia. No aspoň jedna dobrá správa predsa len prišla. Na čase premiéry filmu Karel sa zatiaľ nič nemení. Platí termín 15. októbra. A všetko je pripravené aj na veľkolepý spomienkový koncert 15. decembra, no ten je vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu a obmedzenia výrazne ohrozený.

Súvisiace články

Najčítanejšie