Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Krutý boj s rakovinou! Česká herecká hviezda má už len jediné prianie!
Zdielať na

Krutý boj s rakovinou! Česká herecká hviezda má už len jediné prianie!

Zdroj: youtube/print screen

Patril medzi obrovské hviezdy českých filmov, no absolútne nezabudnuteľnou sa stala najmä jeho rola v komédii Byl jednou jeden polda. Ladislav Potměšil oslávil 75. narodeniny, no ani zďaleka nie v kondícii, v akej by si prial. Najhoršie však už má, našťastie, za sebou.

Nielenže Ladislavovi Potměšilovi hrozilo, že už nikdy nebude chodiť, ale išlo mu aj vyslovene o život, píše portál Blesk.cz. Rakovina je totiž obvykle ťažký súper. Počas jedného roku musel podstúpiť až štyri operácie, pri tej najväčšej mu odstránili jeden stavec. Zásadný zásah do organizmu a telesnej konštrukcie zanechal následky.

Nie je veľmi obvyklé, aby sa rakovina vytvorila na taktom mieste. "Na bedrovej chrbtici bol na jednom stavci nádor, metastáza, a tú mi dal pán profesor Jan Štulík preč," hovorí herec o odborníkovi s vďačnosťou.

Pripomeňte si Ladislava Potměšila v jeho zrejme najvýraznejšej úlohe:

Pre tak náročný zákrok bolo treba nielen viacero operácií, ale aj dlhodobá rekonvalescencia. Celých päť mesiacov bol herec pripútaný na lôžko. "To bolo jedno z najťažších období, čo som zažil," spomína Potměšil s trpkosťou. Chrbticu neskôr doplnili o náhradu stavca. Potom prišlo obdobie, keď sa herec učil v podstate opäť chodiť.

Hoci je už vyše dekádu v dôchodcovskom veku, ešte stále by si vedel predstaviť pekné filmové úlohy, no ostáva realista. "Sny by boli, ale tie sa vzhľadom k zdravotnému stavu nesplnia," hovorí odovzdane. Skutočné prianie má Ladislav Potměšil len jedno: "Aby mi ešte slúžilo zdravie". A ako s vtipom dodal, ešte si želá k narodeninám aj rezeň so zemiakovým šalátom. To mu manželka nepochybne splní, v tom dôležitejšom prianí mu ale iste budú držať palce nielen blízki, ale aj fanúšikovia.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie