Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Smutné priznanie Anety Pariškovej! TOTO už nebude môcť nikdy spraviť!
Zdielať na

Smutné priznanie Anety Pariškovej! TOTO už nebude môcť nikdy spraviť!

Archívna reportáž

Už piaty mesiac bojuje obľúbená moderátorka televízie JOJ so zákernou chorobou. Aneta Parišková ešte stále nemá vyhrané nad rakovinou typu Non-Hodgkinov lymfóm. S ochorením prichádzajú do jej života nielen nechcené skúsenosti, ale aj obmedzenia.

Aneta Parišková vedie ťažký boj s rakovinou. Má za sebou už šesť chemoterapií a tak ona, ako aj jej blízki, priatelia a všetci fanúšikovia dúfajú, že každú chvíľu príde radostná správa. Zatiaľ ale zápas o zdravie stále prebieha.

V prípade 47-ročnej Anety možno ale skutočne hovoriť o istej "nespravodlivosti", ako to v prípade vážnej choroby asi cítia aj mnohí iní. Príkladná životospráva, optimistické nastavenie a dobré srdce, no aj tak si ju pliaga našla.

Anetka boj rozhodne nevzdá:

Aneta sa celý život snažila pomáhať aj iným rôznymi spôsobmi. Jedným z tých najuniverzálnejších, no zároveň najhodnotnejších príspevkov je krv. "Osud sa s nami dokáže všelijako zahrať... Šesť rokov som bola ambasádorkou darcovstva krvi pre Slovenský Červený kríž a nadšenou darkyňou krvi, naposledy 14.2.2020. No situácia sa otočila a dnes som ako onkohematologická pacientka prvýkrát dostala transfúziu," opísala svoju situáciu obľúbená moderátorka.

Choroba ale nespôsobila len to, že Anetka sa stala príjemcom krvi, ktorú nejaký dobrý človek daroval tak, ako ona mnohokrát predtým. O toto gesto spolupatričnosti ju navždy obrala. "Je mi veľmi ľúto, že už krv nikdy nebudem môcť darovať. Ak ju môžete darovať vy, prosím, urobte to. Pacientov, ktorí krv potrebujú je veľa. A vám to dá krásny pocit, že ste niekomu pomohli, či dokonca zachránili život. Ďakujem," vyzýva moderátorka ostatných ľudí, aby pomohli, keď už ona nemôže. Krv je potrebná stále a každá kvapka sa počíta. Snáď Anetkina bude už čoskoro bez stopy po chorobe.

Súvisiace články

Najčítanejšie