Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Milan Lasica ohlásil koniec kariéry! Ide mu o zdravie!
Zdielať na

Milan Lasica ohlásil koniec kariéry! Ide mu o zdravie!

Archívna reportáž

Ak niekoho možno označiť za legendu slovenského humoru, je to nepochybne Milan Lasica. Počas osemdesiatich rokoch svojho života zabával celé generácie a ešte stále mu to ide. No napriek tomu sa rozhodol, že filmovú kariéru už zavesí na klinec.

Humorista, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor, spevák a v neposlednom rade riaditeľ divadla Štúdio L+S. Výpočet talentov rodeného Zvolenčana Milana Lasicu je skutočne dlhý, s obdivuhodne úspešnými výsledkami. No čas nedokáže zastaviť ani taká hviezda.

Okrem mnohých divadelných hier a nespočtu humorných kabaretov Milan Lasica zažiaril vo vyše stovke filmov. Komédie Utekajme, už ide, Vážení přátelé, ano, Traja veteráni, či z novšej produkcie najmä film Obsluhoval som anglického kráľa, sú už navždy nesmrteľné. Ale ďalší k nim už nepribudne.

Milan Lasica oslávil pre pár mesiacmi 80. narodeniny:

​Milan Lasica sa na tlačovej konferencii Slovenskej filmovej a televíznej akadémie vyjadril, že s filmom definitívne končí. "Keby prišla ešte nejaká filmová ponuka, s vďakou odmietnem. Tento rok som oslávil 80. narodeniny a na nakrúcanie sa už necítim. Aj teraz musím ísť o chvíľu k lekárovi," zarmútil svojich fanúšikov, no iste pre to má každý pochopenie.

S divadlom sa, našťastie, Milan Lasica nelúči:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Na fašírky mi nesiahaj - Milan Lasica a Milan Kňažko. Už 23.7.2020 v letnej sezóne Štúdia L+S?

Príspevok, ktorý zdieľa ŠTÚDIO L+S (@divadlo_studio_ls),

Milan Lasica stane tohtoročným držiteľom ceny za výnimočný prínos slovenskej audiovizuálnej kultúre a umeniu z rámci odovzdávania cien Slnko v sieti. Treba ale pripomenúť, že s filmom sa už raz Milan Lasica lúčil. V roku 2012 vyhlásil, že stačilo, no potom sa objavil ešte v šiestich snímkach, napríklad aj Cuky a Luky vo filme alebo Dědictví alebo Kurva se neříká. Ktovie, koľko mu vydrží odhodlanie teraz, ak by prišla dobrá ponuka na kvalitný film.

Súvisiace články

Najčítanejšie