Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Koronavírusu neunikol ani najrýchlejší muž planéty! Predtým si doprial veľký žúr!
Zdielať na

Koronavírusu neunikol ani najrýchlejší muž planéty! Predtým si doprial veľký žúr!

Archívna reportáž

Aj najrýchlejšieho muža planéty dostal na lopatky vírus, ktorý kosí ľudí po celom svete a miliónom ľudí zmenil život a nasadil na tvár masky. Stalo sa tak pár dní po oslave jeho 34. narodenín na rodnej Jamajke.

Podľa informácii denníka Daily Mail sa nechal slávny atlét Usain Bolt testovať na koronavírus pár dní po bujarých oslavách jeho narodenín, ktorých sa zúčastnili aj mnohé známe tváre zo sveta športu z celého sveta. Po tom, ako obdržal pozitívny test na koronavírus sa pobral do izolácie na rodnej Jamajke.

Napriek tomu, že obdržal pozitívny test, sám explicitne nepotvrdil, no ani nevyvrátil rozvinutie do choroby COVID-19. Našťastie je jeho zdravotný stav zatiaľ dobrý a nejaví žiadne príznaky. Svojim fanúšikom sa prihovoril prostredníctvom videa na mikroblogovacej sieti Twitter.

Bolt sa angažoval v šírení opatrení súvisiacich s koronavírusom už pred mesiacmi, porušenie pravidiel sa mu stalo osudným a vírusom sa nakazil:

"Dobré ráno všetkým, práve som sa zobudil. Tak, ako každý z vás, aj ja som si pozrel novinky na sociálnych sieťach, a tie tvrdia, že som nakazený koronavírusom, Spravil som si v sobotu test, keďže budem musieť pracovne odísť mimo domov." hovorí rozospatý Usain vo videu. "Snažím sa však byť zodpovedný a kvôli sebe a mojim blízkym ostávam doma. A taktiež, nemám žiadne symptómy," opísal svoj stav najrýchlejší muž planéty a olympijský víťaz. Usain fanúšikom potvrdil, že si počká na inštrukcie lekárov s dovtedy ostane v karanténe osamote.

Usain sa svojim fanúšikom prihovoril prostredníctvom videa na svojom twitterovom účte:

Jamajský rodák oslávil 21. augusta 2020 svoje 34. narodeniny a ich oslavu označil za najlepšiu v živote. Vo videách a na fotografiách sa niesla v duchu neviazanej zábavy a tanca tak, ako sa podľa tradícií na exotickom ostrove patrí. Paradoxné je, že na videách si veselo zatancovali na pieseň s názvom Lockdown od jamajského reggae speváka menom Koffee, ktorého text odkazuje práve na zúriacu pandémiu koronavírusu.

Takto sa zabával Usain počas oslavy narodenín na rodnej Jamajke, predpokladá sa, že sa na oslave koronavírusom aj nakazil:

Zábavy sa zúčastnili aj šprintérovi kamaráti spomedzi športovcov. Medzi najzvučnejšie mená hostí patril napríklad útočník Bayern Leverkusen Leon Bailey či legendárny hráč kriketu Chris Gayle. Ich zdravotný stav zatiaľ nie je verejne známy.

Súvisiace články

Najčítanejšie