Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dlhodobé dojčenie, aj konzumácia placenty! Zuzana Kanócz ide v materstve vlastnou cestou
Zdielať na

Dlhodobé dojčenie, aj konzumácia placenty! Zuzana Kanócz ide v materstve vlastnou cestou

Archívna reportáž

Herecký partnerský pár, Zuzana Kanócz a Juraj Loj, spolu vychovávajú tri deti. Zdá sa, že v rodičovstve sa našli, ako je zrejmé nielen z fotiek, ale aj komentárov k nim. Zuzana to vzala možno ešte trochu vážnejšie, ako je v našich končinách bežné.

Pre magazín Zdravie poskytla 40-ročná Zuzana Kanócz rozhovor, z ktorého je vo viacerých momentoch jasné, že materstvo berie veľmi vážne. Svojim trom deťom sa snaží dať to najlepšie, aj keď to nie je úplný štandard.

Napríklad priznala, že dojčí v podstate sedem rokov vkuse. Od najstaršieho Lucasa im totiž každé dva roky pribudli ďalšie dve dcérky a tak prerušila dojčenie len dvakrát na štyri mesiace. Dvojročná Leyla ešte stále dostáva mlieko od mamy a Zuzana vie, že je to pre dieťa veľmi prospešné.

Takto Zuzana relaxuje:

​O význame dlhodobého dojčenia sa už aj u nás, po rokoch propagovania umelého mlieka, hovorí nahlas. Menej sa vie o význame konzumácie vlastnej placenty. No Zuzana sa rozhodla aj pre tento netradičný krok a kúsoček si dala po pôrode dcér. "Pri Lucasovi mi to nedovolili, keďže som rodila tu, na Slovensku. Ale dievčatá sa narodili v Rakúsku, kde mi to umožnili. Ale nepredstavujte si ktovie čo, bol to len malinký kúsok, asi ako necht na malíčku. Tam vedia, že sa to robí a že je to prospešné," hovorí Zuzana aj o rozdielnom prístupe lekárov spoza hraníc.

Aktuálne majú za sebou premiéru filmu Šarlatán, kde zažiaril Juraj Loj:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

A toto je už premiéra v Bratislave. Áno , boli sme aj tu aj v Prahe traja. Spolu. A som veľmi rada. Malo to pre nás aj druhý rozmer. Že aj diéťa môže byť súčasťou našich “oficialít”. A vďaka nej sme ich prežívali menej oficiálne, viac uvoľnene a radostne. Nie dieťa neutrpelo žiadnu ujmu?Našli sme strednú cestu ktorá bola zhodná aj pre nás aj pre ňu:))) jedla, pila,spala vtedy keď potrebovala. Fotografovaniu sa vyhnúť nedalo, s tým sme museli rátať, ajked viete že do médií, hlavne do bulváru deti odmietame dávať. Ale viete čo ? Pri tejto jedinečnej a dôležitej príležitosti mi to vôbec nevadí. Sa mi to aj páči❤️boli sme proste spolu počas veľkej udalosti v Jurajovom živote , a teda aj našom ? ajked staršie dve si práve užívali prázdniny so sesternicami v KE, no možno po tejto skúsenosti prídeme na ďalšiu premiéru už v plnom počte ☀️?✨. Ďakujem za krásne šaty @zuraba_studio_de_creation už po 3 krát som bola spokojná ?#nosimsk A za vlásky najlepšiemu kadernictvu @you_hairstyling Ďakujem Adi a Majka????

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzka Kanocz (@zuzkakanocz),

No aj pri pôrode Lucasa sa jej podarilo získať placentu, a tak má doma v chladničke tri naozaj netradičné kúsky. "Všetky tri placenty máme v mrazáku a plánujeme ich zasadiť pod stromčeky na chate. Pre mňa má placenta veľmi veľký význam, veď len vďaka nej sa dieťatko môže v tele matky vyvinúť," povedala herečka. Hoci sa dajú z placenty údajne vyrobiť aj homeopatické lieky, Zuzana túto možnosť nevyužila, viac sa jej páčil symbolickým význam "koláča", ktorý sa 9 mesiacov staral o vývin bábätka.

Súvisiace články

Najčítanejšie