Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veľká vojna influenceriek! Gáboríková sa TAKTO otvorene pustila do Tormovej!
Zdielať na

Veľká vojna influenceriek! Gáboríková sa TAKTO otvorene pustila do Tormovej!

Archívna reportáž

Sociálne siete hýbu svetom, kto sa im vyhýba je v mnohých témach prirodzene mimo. Otázne je, či je to na škodu, no v spoločenských témach je to nepochybne hendikep. Cez sociálne siete hlásajú svoje názory aj celebrity. Nakoľko nejde o osobný kontakt, neraz môžu vzplanúť emócie viac, ako by to bolo pri reálnom stretnutí.

Aktuálne sociálnymi sieťami prehrmela výzva na sledovanie profilu istého predajcu módy. Podporili ho také hviezdy ako Dominika Cibulková, Daniela Nízlová či Ivana Gáborík. Práve posledná menovaná sa ale do témy vložila obzvlášť horúco, keď svoj názor na ich aktivitu prejavila herečka Kristína Tormová.

Tej sa nepozdáva, že ľudia sa dokážu v mene 50 percentnej zľavy úplne poblázniť a budú nakupovať aj to, čo v skutočnosti možno nepotrebujú. Kristína totiž veľmi bojuje za zodpovednejšie správanie voči prírode, ale aj voči ľuďom, ktorí tie super lacné "handry" vyrábajú za neraz otrasných podmienok.

Tormovej obavy sa nenaplnili:

"Ja si veľmi, veľmi prajem, aby sa 100tisíc páčikov, ktoré sa za deň vyzbierali pre obrovský eshop s fast fashion značkami od výmyslu sveta, ktoré sú často podozrivo lacné, pri ktorých po väčšine fakt nechcete vedieť, ako vznikali, aby sa tieto páčiky premenili na 100tisíc múdrych ľudí, ktorí nebudú bezhlavo nakupovať to, čo nepotrebujú len preto, že je to lacné," napísala na svojom profile na Instagrame. To by možno ešte Ivana predýchala, ale potom nasledovala veta, ktorá už bola osobná. "Priala by som si, aby mali influenceri, ktorí od šťastia, že ich followeri idú zagabať zase túto planétu miliónmi kúskov oblečenia, aby mali tú silu, napriek dobrému zárobku, ktorý sa vždy veľmi zíde, odmietnuť takúto spoluprácu," zaťala do živého Tormová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ja si veľmi prajem, aby ľuďom ne.. Takto: ja si veľmi veľmi prajem, aby sa 100tisíc páčikov, ktoré sa za deň vyzbierali pre obrovský eshop s fast fashion značkami od výmyslu sveta, ktoré sú často podozrivo lacné..pri ktorých po väčšine fakt nechcete vedieť, ako vznikali..aby sa tieto páčiky premenili na 100tisíc múdrych ľudí, ktorí nebudú bezhlavo nakupovať to, čo nepotrebujú len preto, že je to lacné. . Priala by som si, aby mali influenceri, ktorí od šťastia, že ich followeri idú zagabať zase túto planétu miliónmi kúskov oblečenia...aby mali tú silu (napriek dobrému zárobku, ktorý sa vždy veľmi zíde), odmietnuť takúto spoluprácu. ?? . Neverím, neverím, neverím, že v dobe, kedy sa tu toľko ľudí snaží “robiť reklamu” ekologickejšiemu fungovaniu, kedy celý svet bije na poplach..kedy sa rútime do strašnej riti..neverím, že na toto skočíte. . Ja viem, ja viem, že potrebujete “niečo” kúpiť, ja viem, že zľava je super..tiež to tak mám, keď niečo treba. Nie, nemôžem chodiť len v slovenskom dizajne, kupujem bežné veci na bežné nosenie. Áno, neekologické a áno, bežne. Dokonca mám 6 rokov priateľskú spolupŕacu s Lindexom a veľmi si ju vážim a sledujem, ako sa pomaly hýbu dopredu v tom dobrom svetle. Ale nebláznite, tu ide o masovky šialeného rázu. Nedávajte moc svojimi lajčíkmi bez kritického myslenia, prosím. Podporujete veľmi škaredé príbehy... ?? . Ak neviete o čom točím, prosím trošíčku si prečítajte...Ak to ešte nerobíte, prosím, sledujte @jakub.filo @viktorvincze @mxsabo @nataliapazicka @ekoistky @platformaudrzatelnosti a ďalších, ktorí vám budú trpezlivo dookola vysvetľovať, že je na čase rozmýšľať. A že trendom nie je mať 3000 nových lacných tričiek. Ale dajme tomu päť férových.. V móde je mať menej. V móde je byť múdry. V móde je rozmýšľať..nie len o móde...Uvidíte, že si každý kúsok budete oveľa viac vážiť a budete v ňom oveľa krajšia..a viac šik ako kedykoľvek predtým..sľubujem, sľubujem??‍♀️? . foto: @g0mboska sukňa: @rivica.sk

Príspevok, ktorý zdieľa kristina tormova (@kristina.tormova),

Ivana Gáborík zareagovala v instastories najprv vecne, keď upozornila, že daná spoločnosť ponúka už vyše 3000 kusov oblečenia tzv. udržateľnej módy, teda takej, čo nemá negatívne dopady na ekológiu a spoločnosť. Dodala aj to, že možnosť takej veľkej zľavy bude nepochybne pred začiatkom školského roka pre mnohé rodiny s deťmi veľmi pozitívna. No potom už začala byť osobná.

"Najviac som sa zasmiala na tom, že sa k tomu vyjadrovala influencerka, ktorá má deti a robí reklamu na oblečenie, ktoré sa vyrába v Číne," kontrovala Ivana. Zároveň vyjadrila presvedčenie, že v dnešnej dobe ľudia nemajú peniaze na vyhadzovanie a preto sa bezhlavého nakupovania neobáva. Za svoj názor vraj dostala množstvo podporných správ. Od Kristíny ale veru nie, pochopiteľne, hoci tá to nejako neprežíva. "Mne to ale nevadí a teda, nedotýka sa ma to. Veď keby chcela ísť do konfrontácie, isto sa ozve. Ach jo. Hlavne je to taká veľmi čudná “pravda”, čo hovorí. Ale nebudem to vyvracať," napísala Tormová a dal jasne najavo, že si za svojím názorom stojí. Rovnako, ako Ivana, tak už je len na ľuďoch, na ktorú stranu sa názorovo pridajú.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie