Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smutná správa z Národného divadla! Bývalej sólistke (†50) zlyhalo srdce
Zdielať na

Smutná správa z Národného divadla! Bývalej sólistke (†50) zlyhalo srdce

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Českým aj slovenským umeleckým svetom otriasla smutná správa. Sólistka a vedúca súboru baletu Opery Národného divadla náhle skonala vo veku iba 50 rokov.

Rodenej Bratislavčanke, umelkyni a držiteľke prestížneho ocenenia Thália, Eve Horákovej, podľa informácií denníka Blesk.cz doma nečakane zlyhalo srdce. Tragédiu umocňuje skutočnosť, že pri hrozivých momentoch, kedy Eva bojovala o svoj život mal byť aj jej desaťročný synček.

Správa o náhlom úmrtí Evy Horákovej zasiahla prostredníctvom správny na Facebooku mnohých Eviných priateľov, umelcov v Českej republike, ale aj na Slovensku, ako aj kolegov z umeleckého súboru. Jej syn sa mal strašnej tragédii, ktorá sa odohrala v ich dome, len zúfalo prizerať. Podľa informácií zdroje denníka Blesk.cz postihlo iba 50-ročnú bývalú baletnú sólistku nečakané zlyhanie srdca. "Zlyhalo jej srdce, Z ničoho nič. Doma. Jurko bol pri tom," napísala na žiadosť o viac informácií Evina známa.

Pozrite si baletné vystúpenie Evy Horákovej, za ktoré získala cenu Thálie:

Správu potvrdila smutným oznámením v statuse na svojom facebookovom profile aj oficiálna stránka Národního divadla opera. "Dnes sme sa dozvedeli veľmi smutnú správu, vo veku iba 50 rokov nás nečakane opustila vedúca baletného súboru opery Národného divadla, pani Eva Horáková. Všetkým pozostalým, priateľom i kolegom vyjadrujeme tú najúprimnejšiu sústrasť," znie smutný status na Facebooku. Pre český denník potvrdil výjazd rýchlej záchrannej služby aj jeden zo zamestnancov: "Môžem potvrdiť, že sme v pondelok 3. augusta vyrážali k ošetreniu 50-ročnej ženy, ktorú sme sa pokúšali resuscitovať. Bohužiaľ neúspešne."

Správa o rodinnej tragédii sa rozšírila rýchlosťou blesku a mnohí známi a kolegovia okamžite podali pomocnú ruku a založili finančnú zbierku. "Má to chlapec veľmi ťažký vstup do života. Držím mu všetko, čo mám. Veď je to jedno z našich portálových detí," napísala jedna z kolegýň nebohej Evy. Peniaze by mali putovať babičkám, ktoré sa podľa všetkého budú o malého Jurka starať. Ten zvykol so svojou mamou tráviť veľa času v čarovnej atmosfére divadla a v prítomnosti umelcov. Jeho mama bude mnohým kolegom chýbať, keďže ju v komentároch vyjadrujúcich sústrasť mnohí opísali ako talentovanú, nekonfliktnú ženu s dobrým srdcom.

Eva Horáková sa narodila v Bratislave, kde absolvovala tanečné konzervatórium Evy Jaczovej a do roku 1992 pôsobila v Slovenskom národnom divadle. Svoj profesionálny domovský prístav však našla v pražskej Laterne Magike, ktorú neskôr aj sama viedla. V tomto umeleckom telese tancovala aj po jeho zlúčení s českým Národným divadlom.

Súvisiace články

Najčítanejšie