Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jeden z najkrajších hercov je po rakovine na nepoznanie! Cíti sa ale dobre, tvrdí
Zdielať na

Jeden z najkrajších hercov je po rakovine na nepoznanie! Cíti sa ale dobre, tvrdí

Zdroj: youtube/print screen

Slávny herec a jeden z najcharizmatickejších predstaviteľov tajomného Batmana, či nesmrteľný filmový Jim Morrison, bojoval so zákernou rakovinou hrtanu. Val Kilmer sa po náročnej terapii zmenil na nepoznanie, no tvrdí, že liečba priniesla dobré výsledky a on sa s osudom popasuje. Hercovi sa napriek následkom podarilo dokonca získať filmovú úlohu.

Americký herec Val Kilmer pre americký portál Good Morning America porozprával o svojom trápení, ktoré zažíval potom, ako lekári vyriekli vážnu diagnózu a nasledoval niekoľkoročný boj s rakovinou hrdla. Táto liečba sa nezaobišla bez tracheostomického zákroku, pri ktorom zaviedli do krku herca kanylu, ktorá mu umožňovala dýchanie.

Liečba síce 60-ročnému Valovi Kilmerovi zachránila život, no zákrok mu spôsobil ťažkosti s komunikáciou. Pre herca, ktorý sa celú kariéru živil aj rečovým prejavom, je to veľmi ťažký osud. No napriek tomu ostáva optimista a tvrdí, že je to len ďalšia z mnohých životných výziev, ktoré musí prekonať.

Val Kilmer si napriek rečovej nevýhode zahral jednu z hlavných úloh v novom akčnom filme s názvom Playdirt:

"Mám sa výborne. Cítim sa omnoho lepšie, ako zniem," zažartoval si v rozhovore Val Kilmer. "Je to ako akýkoľvek iná reč, alebo iný prízvuk. Musíte prísť na to, ako komunikovať, a je to veľmi podobné akejkoľvek inej hereckej úlohe," vysvetľuje herec nové, hoci neželané životné skúsenosti. Narážal tým zároveň na nový film s názvom Paydirt, v ktorom sa ocitol bok po boku so svojou vlastnou dcérou Mercedes (28).

Valova dcéra si aj v novom akčnom filme zahrá jeho dcéru:

V akčnom thrilleri si Val zahral úlohu šerifa, ktorý si na dôchodku posvieti na kriminálnikov, ktorí sa chystajú spáchať zločin. Mercedes si aj vo filme zahrá jeho dcéru, a na margo svojich pocitov ocitnúť sa na pľace s vlastným otcom povedala, že to bolo bláznivé, no zároveň skvelé. "Som taká pyšná na to, že som mohla spolupracovať na tomto filme, ktorého tvorcovia sa rozhodli obsadiť aj rečovo znevýhodneného herca, ktorý je zároveň mojím otcom," vyjadrila sa Mercedes Kilmer.

Súvisiace články

Najčítanejšie