Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Dvojníčka Hany Zavřelovej sa volá Vanessa Šabíková a vo finále Miss Slovensko má číslo 9!
Zdielať na

Dvojníčka Hany Zavřelovej sa volá Vanessa Šabíková a vo finále Miss Slovensko má číslo 9!

Finalistka tohtoročnej súťaže Miss Slovensko 2020 sa môže zdať mnohým veľmi povedomá. Je však vysoko pravdepodobné, že to bude pre jej neuveriteľnú podobu s jojkárkou Hanou Gallovou Zavřelovou. Síce nie sú rodina, ale pokojne by to Vanessa Šabíková mohla tvrdiť, ak by chcela. Ale prečo by to robila, ak má čo sama ponúknuť.

Vanessa Šabíková má 20 rokov a pochádza z krásnej obce Hronský Beňadik. Azda práve z toho pramení jej láska k darom zeme. "Som z dediny, máme rodinný dom a veľkú záhradu, o ktorú sa treba starať, takže pestujeme zeleninu a ovocie, máme aj okrasnú časť záhradky, takže to sú také moje záľuby. Či už je to okopávanie, rýľovanie, polievanie, hnojenie a všetko, čo k tomu patrí," prezradila svoje nečakané hobby finalistka s číslom deväť.

Ktovie, či Vanesse pri práci v záhrade pomáha aj o šesť rokov starší brat Gabriel, isté ale je, že ju inšpiroval pri výbere vysokej školy. "Som človek, ktorý má rád zmeny a nevydržím dlho robiť nejaký stereotyp, tak som si povedala, že idem na vysokú školu ekonomickú do Bratislavy, kam som sa potom aj presťahovala. Keďže môj brat tiež išiel na túto školu a študoval ten istý odbor ako ja, no nebavilo ho to a skončil s tým, tak som mala motiváciu, že ja to vydržím a skúsim tam byť dlhšie," prezradila svoje pohnútky Vanessa a zjavne uspela. 

Sústredenie Missiek v Gambii malo aj charitatívny rozmer:

​Základná škola v Hronskom Beňadiku je menšia, Vanessa nemala problém zažiariť v mnohých súťažiach, ako hovorí, zapájala sa snáď do všetkých. "Najobľúbenejšia bola súťaž v prednese poézie a prózy, v ktorej som naozaj bola od prvého ročníka až deviaty, a tam som sa najlepšie umiestnila, že som bola v krajskom kole druhá," povedala Vanessa čím prezradila, že prejav pred publikom jej zrejme nebude robiť žiadny problém.

Po ukončení povinnej školskej dochádzky si vybrala pedagogickú školu, odbor pedagogické lýceum zameraný najmä na deti, ktoré boli mentálne či fyzicky znevýhodnené. "Počas strednej školy sme mali množstvo praxe, kde sa pracovali s takýmito deťmi a tam som precitla ku charite a k dobrovoľníctvu," povedala Vanessa, ktorú iste teší charitatívny rozmer súťaže Miss Slovensko. No nepochybne za tým bude aj možnosť rozšíriť svoj záber vo svete modelingu, kde zatiaľ zažiarila najmä v ázijských krajinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie