Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Leone Novoberdaliu kedysi diagnostikovali hyperaktivitu! Dnes je finalistka 8 v Miss Slovensko
Zdielať na

Leone Novoberdaliu kedysi diagnostikovali hyperaktivitu! Dnes je finalistka 8 v Miss Slovensko

Mohlo by sa zdať, že finalistka Miss Slovensko 2020 s číslom 8, Leona Novoberdaliu, má dokonale naplánovaný a rozbehnutý život. Úspešne ukončila štúdium v zahraničí, má prácu, ktorá ju napĺňa, je krásna a darí sa jej. Súťaž krásy ale bola jej snom a chce dokázať, že aj krásne dievčatá sú múdre.

Leona Novoberdaliu má 22 rokov a pochádza z Bratislavy. Má 7-ročnú sestru menom Lea Zoe, ani veľký vekový rozdiel, celých 15 rokov, ale na láske sestier nič nemení. Možno má ešte Leona v pamäti, aká divoká bola v detstve ona, keď jej dokonca diagnostikovali hyperaktivitu.

Leonina mama ale nezlomila na dcérou palicu, že je nevychovateľná. Naopak, zabrala ešte viac a dcére zabezpečila záujmové krúžky, kde mohla svoju energiu tvorivo vybiť. "Mama zvolila krasokorčuľovanie, ku ktorému patril automaticky aj balet, a gymnastiku," hovorí o dobrej voľbe svojej mamy finalistka s číslom 8.

​Leona dokonca súťažila aj vo fitness, čo považuje za špeciálnu kapitolu vo svojom živote. "Som sa pri tom naučila aj tancovať, čo som dovtedy nevedela, som našla rytmus. Popri tom som sa venovala aj tenisu," hovorí Leona. Mala len 15 rokov, keď sa ozvala jej chrbtica. Záťaž od útleho veku jednoducho prestala zvládať. "Musela som s tým prestať a od pätnástich som sa venovala joge a plávaniu," pomenovala svoje športové presmerovanie Leona.

Študovať sa vybrala do Londýna na King´s College, kde si vybrala odbor politická ekonómia. "Môj život tým pádom nabral úplne iný smer. Bola to úžasná skúsenosť, Londýn bol nezabudnuteľný, kde som sa stala skutočne samostatnou jednotkou, ktorá si vie vybaviť úplne všetko," hovorí o skutočnej škole života nádejná Miss.

Leona pracuje vo finančnej inštitúcii, ktorá sa venuje investíciám. Do súťaže Miss sa prihlásila z jednoduchého dôvodu. "Veľmi rada napĺňam svoj potenciál vo všetkých ohľadoch a je to zatiaľ úžasná skúsenosť. Myslím, že budúcnosť patrí práve ľuďom, ktorí využívajú nové výzvy, skúšajú nové veci, učia sa všetko, čo im život môže ponúknuť," uzavrela Leona nepochybne hovoriac aj o sebe.

Súvisiace články

Najčítanejšie