Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlatá olympijská medaila, alebo Miss Slovensko? Melanie Theresa Beňková má číslo 5
Zdielať na

Zlatá olympijská medaila, alebo Miss Slovensko? Melanie Theresa Beňková má číslo 5

Ak by to osud nezariadil inak, možno by nebola reč o finalistke číslo 5 v jubilejnom 25. ročníku súťaže Miss Slovensko, ale o úspešnej slovenskej atlétke, ktorá by priniesla zlatú medailu z olympiády. Presne tam mala našliapnuté Melanie Theresa Beňková, no zranenie kolena zmarilo jej športovú kariéru. Teraz skúša šťastie v Miss.

Melanie Theresa Beňková má už na prvý pohľad korene poriadne ďaleko od Slovenska. "Vďaka môjmu otcovi mám korene v Nigérii, žiaľ, nikdy som ho nepoznala, odmalička žijem s maminou," hovorí o svojom osude 19-ročná Melanie.

Ako to už u nás, žiaľ, býva, farbu jej pleti ľudia riešili. "Keď som bola mladšia, bolo to pre mňa dosť ťažké, ale vždy som sa snažila to brať nejako pozitívne, jednoducho som sa tak narodila a človek si nevyberá, ako sa narodí. Takže aj keď sa mi deti smiali, alebo mali ľudia akékoľvek poznámky, tak som sa snažila si to nevšímať," prezradila finalistka číslo 5 svoj recept na vyrovnávanie sa s hlúpymi komentármi.

​Najväčšou láskou čokoládovej krásavice je jednoznačne šport. Aj preto odišla z milovaného Borského Mikuláša študovať do Banskej Bystrice. "Do Bystrice som prišla kvôli športu, začal som tam chodiť na športové gymnázium. Jedenásť rokov som robila atletiku, konkrétne skok do diaľky, moja úplná láska, potom kladivo a neskôr sa to presunulo k vzpieraniu," vymenúva Melanie svoje disciplíny.

Zranenie však nádeje na profesionálnu športovú kariéru zmarilo, Melanie by sa preto rada upriamila na modeling. "Uvidíme, kam ma posunie Miss, potom by som možno chcela robiť niečo s fitness, s posilňovaním, stále cvičím a snažím sa udržiavať. Možno by som chcela byť osobná trénerka a pomáhať ľuďom s postavou, stále sa udržiavať," prezradila niečo viac o svojich snoch.

V súkromí sa už rok a pol teší láske priateľa Jarka, s ktorým dokonca "založili rodinu" - hoci zatiaľ je reč len o morčatách, ktoré majú až štyri. Vo voľných chvíľach si Melanie Theresa rada zahrá na saxofón.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie