Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Skvelo jej to ide za aj pred objektívom! Lucia Jesenská, finalistka Miss Slovensko číslo 4
Zdielať na

Skvelo jej to ide za aj pred objektívom! Lucia Jesenská, finalistka Miss Slovensko číslo 4

Vo finále súťaže Miss Slovensko 2020 je skutočne pestrý výber. Po športovkyniach prichádza na rad umelkyňa. Fotografka a nádejná novinárka Lucia Jesenská má 18 rokov a pochádza z Vrútok.

Lucia Jesenská má za sebou čerstvo maturitu, ale už teraz má jasno v tom, kam by sa rada posunula. Na začiatok z Vrútok do Bratislavy, konkrétne na Filozofickú fakultu Univerzity Komenského, kde by rada študovala žurnalistiku. Písaniu článkov sa totiž venuje už teraz a rada by v tom pokračovala.

V Lucii sa ale snúbi dva v jednom dokonalého novinára. Vie nielen písať, ale reportáž by si s prehľadom dokázala aj vlastnoručne nafotiť. "Od malička sa venujem fotografovaniu, už ako malá som brala strýkovi fotoaparát a skúšala som fotiť najprv rôzne rastliny a zvieratá, neskôr som prešla aj na fotenie ľudí, čím som si začala aj zarábať. Potom som zistila, že existujú rôzne fotografické súťaže, skúsila som sa zapojiť a začala som sa veľmi dobre umiestňovať," pochválila sa finalistka s číslom štyri.

​Za fotenie pozbierala viacero ocenení v kraji, no s portrétom 17-ročného brata Samuela obsadila krásne tretie miesto aj v rámci celého Slovenska. Má aj 14-ročného brata Martina, spolu tvoria perfektnú trojicu. Okrem fotenia, ktorým si čerstvá maturantka aj privyrába, sa jej darí prilepšiť si aj modelingom. "Modelingu sa venujem nejaké dva-tri roky, mala som mnoho fotení nielen na Slovensku, ale dvakrát som na dva mesiace vycestovala aj do Istanbulu," hovorí Lucia, ktorá chce svoju krásu cez súťaž Miss Slovensko využiť nielen vo svoj prospech, ale pre celú spoločnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie