Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Simona Krainová súčasťou podvodu?! Ťahali od ľudí 1000 eur!
Zdielať na

Simona Krainová súčasťou podvodu?! Ťahali od ľudí 1000 eur!

Archívna reportáž

Pred pár dňami svet obletela správa, že hackeri napadli na sociálnej sieti účty mnohých mocných, bohatých a slávnych. Pokúšali sa z ľudí vytiahnuť peniaze cez bitcoiny a ukrytí za tváre dôveryhodných osobností iste v zopár prípadoch aj uspeli. Našťastie, po pár hodinách bol problém vyriešený. Teraz čelia podobnému útoku české hviezdy.

Jednou z obetí podvodníkov je aj česká modelka a herečka Simona Krainová. Práve jej meno zneužili na podvod s klasickým účelom - vytiahnuť z ľudí peniaze.

Ľudia Simonu na falošný profil na Facebooku upozornili a ona okamžite varovala fanúšikov cez Instastories. Profil neskôr zrejme aj vďaka mnohým nahláseniam zmizol.

Simona zázračne nestarne:

​Ktoviekoľko dôverčivých ľudí ale stihlo na výzvu zapojenia sa do súťaže zareagovať. Falošná "Simona" v nej sľubovala výhru 1000 eur, bolo ale nutné zaregistrovať sa cez odkaz.

​Pri lepšom pohľade na text ale bolo jasné, že text nepísal Čech, ale použili google prekladač. "Tento profil je podvodný a ťahá z ľudí peniaze, prosím o nahlásenie," napísala skutočná Simona, aby ľudí varovala.

Simona má profil s takmer 400 tisíc sledovateľmi, všetky ostatné sú falošné:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

já 10,25 km AngelA prvních 200 metrů done? @angela_vagner_krainova #runninggirls #justdoit

Príspevok, ktorý zdieľa simonakrainova (@simonakrainova),

Podobne zneužili prednedávnom aj profil českého speváka a muzikálového herca Václava Noida Bártu (39).V tom prípade sa za neho niekto vydával na Instagrame a žiadal ľudí o prevzatie balíčku s neznámym obsahom. Text bol ale opäť zjavne z prekladača. Ľudia by nikdy nemali dávať svoje osobné údaje, ak majú čo i len malé podozrenie, že môže ísť o nekalú činnosť. Obvykle to tak totiž skutočne je.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie