Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Volali ju "malý škero". Teraz je Kristína Víglaská finalistkou Miss Slovensko
Zdielať na

Volali ju "malý škero". Teraz je Kristína Víglaská finalistkou Miss Slovensko

Archívna reportáž

Spomedzi finalistiek súťaže Miss Slovensko 2020 je druhá najvyššia, ale zrejme prvá najbláznivejšia. Aspoň to o sebe 20-ročná Kristína Víglaská zo Zvolena tvrdí. Vo finále jej prischlo číslo dva.

Kristína Víglaská sa vyznačuje večným úsmevom. Inak to vraj nebolo odkedy sa narodila. "Od malička som veľký živel, všetci si ma zapamätali podľa toho, že som sa na všetkých škerila, tak som dostala prezývku malý škero," prezrádza detaily z detstva mladá žena.

Ako Kristína dodáva, vždy jej bolo všade plno a nikdy sa jej "nevybili baterky". "Vždy som bola aj veľmi hyperaktívna, aj som sa všetko rýchlo naučila, za čo môžem poďakovať mojej sestre, lebo som po nej všetko opakovala. Je staršia o 4 roky a volá sa Dominika," prezradila Kristína aj čosi o svojej rodine.

​Finalistka s číslom dva meria 180 centimetrov, aj preto akosi prirodzene prišla k basketbalu. "S basketbalom začala už na základnej škole, neskôr pribudla atletika a na strednú školu som sa dostala so šprintom, postupne som sa dostala aj k viacboju. Vyštudovala som športové gymnázium," povedala finalistka, ktorá má zjavne k športu veľmi blízko. No rada si aj dobre navarí, jedlo ale musí spĺňať dve podmienky - musí byť zdravé a musí pekne vyzerať na tanieri.

K modelingu sa dostala v podstate náhodou, keď išla po škole brigádovať na Malorku a tam ju oslovili na jednu "predvádzačku", ďalšie ponuky sa potom už hrnuli. Kristína aktuálne býva v holandskom Haagu a študuje tam medzinárodnú komunikáciu. Do súťaže Miss Slovensko sa prihlásila najmä preto, lebo miluje veľké výzvy. "Verím tomu, že ma to niečo naučí a zlepší, či už po psychickej, alebo po fyzickej stránke, a vychová to z nevykryštalizovaného dievčatka kultivovanú dámu, a to je presne dôvod, prečo som sa prihlásila," povedala úprimne súťažná dvojka.

Súvisiace články

Najčítanejšie