Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ťažké chvíle v živote Andyho Hryca! Okrem boja s rakovinou aj strata blízkeho človeka
Zdielať na

Ťažké chvíle v živote Andyho Hryca! Okrem boja s rakovinou aj strata blízkeho človeka

Archívna reportáž

Slovenský herec Andy Hryc prechádza zložitým životným obdobím. So zákernou rakovinou bojuje ako lev s dávkou optimizmu a energie. Možno aj vďaka tomu sú jeho prognózy a šance na uzdravenie tak vysoké. Avšak napriek tomu, zasiahla ho smutná udalosť.

Vážne chorý slovenský herec Andy Hryc (70) smúti za svojím dobrým priateľom, lekárom Augustínom Mistríkom, ktorý mu aj v jeho ťažkých chvíľach pomáhal bojovať so zákernou diagnózou, akútnou leukémiou, ktorú mu diagnostikovali ešte v apríli tohto roku. O smrti svojho dobrého priateľa a zároveň záchrancu informoval na profile svojej sociálnej siete.

Aj keď by sa mal Andy Hryc teraz sústrediť na svoje zdravie, úspešnú liečbu a zaoberať sa výlučne pozitívnymi myšlienkami, jeho život zasiahla strata pre neho veľmi významného človeka. Uznávaný lekár, docent Augustín Mistrík, ktorý ho ešte v apríli liečil a zachránil zo spárov zákernej rakoviny, zomrel vo veku 71 rokov.

Andymu Hrycovi pomohli aj darcovia krvi. Tá bola nevyhnutá pre zákroky na záchranu jeho zdravia:

"Do medicínskeho neba odišiel bývalý hlavný angiológ SR, vynikajúci lekár a skvelý kamarát MUDr. Augustín Mistrík. Ďakujem ti za všetko, čo si pre mňa urobil, mal som ťa veľmi rád. Odpočívaj v pokoji, Gugus," znel smutný status na Andyho facebookovom profile.

Ešte začiatkom júna pritom lekára a rodinného priateľa spomínala vo svojom ďakovnom statuse aj Wanda (42), dcéra Andyho Hryca. Docentovi Mistríkovi spolu s celým kolektívom hematológie Univerzitnej nemocnice v Bratislave ďakovala za záchranu života svojho milovaného otca. Uznávaný odborník bude chýbať nielen rodine Hrycovcov, ale predovšetkým jeho rodine a mnohým pacientom, ktorým v živote rovnako pomohol.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie