Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bill Gates, Elon Musk, Kanye West či Obama lákajú na podvod! TOTO je za ich príspevkami!
Zdielať na

Bill Gates, Elon Musk, Kanye West či Obama lákajú na podvod! TOTO je za ich príspevkami!

Archívna reportáž

Účty sociálnych sietí tých najvplyvnejších hviezd svetového šoubiznisu, podnikania a politického prostredia zaznamenali veľmi zvláštne aktivity. Miliardári svojich sledovateľov lákali na pofidérne investície do kryptomeny Bitcoin. Zistilo sa však, že ich účty boli napadnuté hackermi.

Útok na celebritné účty sa začal v stredu, 15. júla 2020 na profile miliardár Elona Muska, keď sa na jeho stene objavil zvláštny príspevok. V ňom sľuboval, že za príspevok v hodnote 1000 dolárov na uvedený bitcoinový účet zriadený proti COVID-19, pošle známy boháč naspäť rovné dve tisícky. Zatiaľ nie je jasné, koľko ľudí sa nechalo nachytať, no hacker si takto podal účty tých najvplyvnejších osobností sveta.

Podľa informácii portálu TMZ.com iba chvíľku po príspevku Elona Muska pridal na Twitter podobnú správu aj ďalší miliardár, slávny filantrop Bill Gates. Vo veľmi krátkom čase sa útoky rozšírili aj na twitterové účty rapera Kanye Westa, kandidáta na prezidenta USA Joea Bidena či bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu. Útok stále pokračuje a podľa najnovších informácii sa obeťou stala aj reality show hviezdička so slávnym pozadím, Kim Kardashian.

Hackeri nie sú len tí zlí, na zaistenie bezpečnosti organizácií či krajín sa trénujú aj tí, ktorí pracujú na správnej strane barikády:

"Môžeme potvrdiť, že ten tweet nebol odoslaný Billom Gatesom. Zdá sa, že toto je súčasťou väčšieho problému, ktorému Twitter momentálne čelí. Twitter si je tejto chyby vedomý a pracujú na jej odstránení," zareagoval pohotovo tím Billa Gatesa. Väčšina týchto podvodných príspevkov bola zmazaná, no preposielaním od iných užívateľov sa stále na mikroblogovacej sieti Twitter objavujú.

Aj bývalý prezident USA Barack Obama sa stal obeťou hackerského útoku:

Kryptomena Bitcoin bola vytvorená v ešte v roku 2008 neznámym človekom, predpokladá sa, že z niektorej z ázijských krajín. Táto tajomná osoba, alebo skupina ľudí vystupovala pod pseudonymom Satoshi Nakamoto. Identita týchto osôb je dodnes neznáma, a zdá sa, že sa to ani v budúcnosti nezmení.

Súvisiace články

Najčítanejšie