Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ako len mohli?! Harry a William zruinovali najdôležitejšiu pamiatku na ich mamu!
Zdielať na

Ako len mohli?! Harry a William zruinovali najdôležitejšiu pamiatku na ich mamu!

Archívna reportáž

Princezná Diana nebola prezývaná "kráľovnou ľudských sŕdc" len tak pre nič za nič. Nielenže sa celý život správala k ľuďom príjemne a priateľsky, ale predovšetkým charitatívne pomáhala na všetky strany. Na jej pamiatku ostal charitatívny fond princeznej Diany, ktorý roky jej synovia spravovali.

Od roku 2013 viedli 35-ročný Harry a 38-ročný William pamätný charitatívny fond na počesť ich tragicky zosnulej mamy Diany. Mal pretrvať generácie, aby sa spomienka na dobročinnosť ich mamy niesla neustále ďalej, ako by si iste aj sama želala. Ale všetko je inak.

Bratia v tichosti koncom minulého roka fond rozdelili, každý si vzal do správy polovicu z nemalej sumy, píše portál Daily Mail. Dôvodom bolo rozhodnutie vojvodov zo Sussexu, teda Harryho a Meghan, oddeliť sa od Kráľovskej nadácie.

Harry a Meghan chceli mať všetko vlastné:

​Párik rebelov si chcel založiť vlastnú nadáciu a názvom Sussex Royals. Polovica peňazí z fondu princeznej Diany by bola skutočne slušnou injekciou na začiatok. No rozhodnutie kráľovnej im prekazilo plány. Zakázala im používať slovo "royal", hoci na to nemala právo, no oni to aj tak rešpektovali. Fond zrušili a chceli založiť nový, s názvom Archewell, zatiaľ ale neprebehol celý proces.

Kate a William sa venujú charite a dobrým skutkom v podstate nepretržite:

Peniaze z Dianinho fondu tak nateraz prúdia do Harryho peňaženky. Údajne si ale ani cent nenecháva a všetko posiela charite Sentebale, ktorú pred rokmi založil. Pomáha africkým deťom a mládeži zasiahnutým vírusom HIV. Z toho by Diana mala nepochybne radosť, no iste by ju potešilo najmä to, aby videla, že jej synovia stále držia spolu. A to sa úplne dokonalo nedeje.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie