Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zdrvujúce slová! Unesení synovia Wisterovej sa už nechcú vrátiť na Slovensko!
Zdielať na

Zdrvujúce slová! Unesení synovia Wisterovej sa už nechcú vrátiť na Slovensko!

Archívna reportáž

Už deviaty mesiac je moderátorka Vera Wisterová bez synov. Osemročného Harlowa a šesťročného Thea uniesol ich otec Jeremy Hulsh do USA napriek jasnému verdiktu súdu, že deti majú byť po rozvode v opatere matky.

Premyslený čin 41-ročného exmanžela 43-ročnej Very Wisterovej mu dokonalo vyšiel. Synov odrezal od ich matky, korona mu ešte nahrala. Hoci došla Vera do USA začiatkom mája, musela aj tak stráviť 14 dní v karanténe, s deťmi bola len dva týždne, píše portál čas.sk.

Aktuálne má za sebou ďalšie súdne konanie. Z dokumentov je jasné, že ide o tvrdý boj, hoci Vera jeden právoplatný rozsudok o zverení detí má.

​Zúfalá mama chlapcov vyslovila pred sudcom zdrvujúce slová, z ktorých má byť jasné, že ich otec deti manipuluje, aby ich získal na svoju stranu. „Pred pár dňami so mnou a s mojou tetou Amy Wister hovorili Theo a Harlow o tom, že sa nikdy nevrátia do Bratislavy a na Slovensko. Ak by sa tak totiž stalo, vraj by už nikdy nevideli svojho otca,“ hovorí Vera o slovách detí, ktoré však nemajú od nej, ale práve od Jeremyho.

​Hoci ich otec využil dobromyseľnosť Very a namiesto popoludnia s deťmi ich uniesol, Vera rovnakú šancu na návrat chlapcov nemá. Predtým, ako jej synov v USA dali, musela súdu odovzdať pas. Ako sa ukázalo, hoci ona so synmi o problémoch s otcom, ani o prebiehajúcom súde nehovorila, chlapci vedeli dosť.

Hulsh sa evidentne snaží ich matku očierňovať a stavia sa do role obete. „Harlow mi vyčítal, že som ho ukradla otcovi, keď mal päť rokov z Izraela a otec ho musel mesiace hľadať," povedala Vera o prekrúcaní pravdy zo strany jej exmanžela. Výsledok súdneho konania je neistý, no už teraz je jasné, kto bude pri akomkoľvek verdikte trpieť najviac - práve deti, o ktoré ich rodičia bojujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie