Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
VIDEO: Dráma pri nakrúcaní filmu 3Bobule! Lano strhlo kus skaly rovno na kaskadéra!
Zdielať na

VIDEO: Dráma pri nakrúcaní filmu 3Bobule! Lano strhlo kus skaly rovno na kaskadéra!

Nakrúcanie filmu býva obvykle vzrušujúca zábava. No niekedy proste niečo nevyjde a pri nejednej výrobe už došlo aj k skutočne dramatickým chvíľam. Presne to sa stalo aj pri nakrúcaní tretieho pokračovania úspešného českého filmu 3Bobule.

Slávnostná premiéra filmu mala byť už 12. marca, no zaúradoval koronavírus. Po uvoľnení opatrení nastala veľká chvíľa pre tvorcov práve teraz, no pripomenuli si aj krušné chvíle, ktoré zažili počas nakrúcania.

V niektorých situáciách sa aj tí najodvážnejší herci radi nechajú zastúpiť kaskadérmi. Azda ani nie tak zo strachu, ako skôr zo zodpovednosti voči nakrúcaniu, keď by v prípade ich zranenia mal štáb veľký problém.

Pozrite si video zachytávajúce dramatickú situáciu:

Kaskadéra využili aj pri nakrúcaní filmu 3Bobule, no takmer prišlo k tragédii. Pri zlaňovaní sa odtrhol kus skaly a tá zasiahla kaskadéra, ktorý nakrúcal scény namiesto Kryštofa Hádka. "Pri premiestňovaní lana z jedného miesta na druhé to lano vytrhlo veľký kameň, ktorý mi padol z výšky dva metre rovno na koleno," hovorí o bolestivom zranení kaskadér Jakub Hašek. Našťastie, nestalo sa nič fatálne, na vyriešenie zranenia stačil ľad.

Vo filme nie je núdza o humorné situácie:

​Kaskadér uznáva, že takéto situácie sú jednoducho súčasťou jeho práce. "Keby sa niečo stalo hercom, bol by to veľký problém. Na to som tu ja, aby som tomu zabránil," povedal triezvo Hašek. "Trafilo ho to, chudáka, do nohy. Ja mám kaskadérske scény rada, ale tu je to naozaj trochu nebezpečné," povedala o dramatickej situácii hlavná hviezda filmu, herečka Tereza Ramba, predtým Voříšková. "To vzrušenie a obavy dnes herci rozhodne nehrali," okomentoval situáciu režisér filmu, Martin Kopp.

Tereza Ramba je z filmu 3Bobule nadšená:

Rovnako, ako v predchádzajúcich dvoch filmoch, sa dej točí okolo Terezy Ramba, Kryštofa Hádka, Lukáše Langmajera a Miroslava Táborského. V treťom pokračovaní s názvom 3Bobule sú už hrdinovia o vyše desať rokov starší a riešia "dospelácke" problémy, ako chod vinárstva, rodinu a vlastný vzťah. V menších úlohách sa blysne aj taká hviezda, ako Karel Roden, ale aj slovenskí herci ako Braňo Deák či Roman Luknár. Film, ktorý je venovaný zosnulému Václavovi Postráneckému, ide do kín 25. júna.

Súvisiace články

Najčítanejšie