Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Do plaviek? TAKTO neobvykle cvičí doma Mamba Dasha!
Zdielať na

Do plaviek? TAKTO neobvykle cvičí doma Mamba Dasha!

Archívna reportáž

Už je trošku neskoro na to, aby sa leto pýtalo, čo sme robili zime. Najmä s ohľadom na to, že takmer celú jar boli ľudia povinne zavretí doma. No predsa len, pohyb sa vždy počíta a dať dole pár kíl nielen pre krásu, ale najmä pre zdravie, nie je nikdy na škodu. Netradičnou aktivitou inšpiruje fanúšičky Dáša Mamba Šarközyová.

V novembri to budú dva roky, čo sa 30-ročná speváčka a herečka Mamba Dasha, ako znie umelecké meno Dáše Šarközyovej, stala mamou malého Manola. Odvtedy pretieklo už dosť vody na to, aby po tehotenských kilách navyše nebolo ani stopy. A veru ani nie je.

Hoci Mamba tvrdí, že jej chýba ešte do predpôrodnej váhy dať dole jedno kilo, v skutočnosti vyzerá snáď lepšie, ako kedykoľvek predtým, ale rozhodne to nie je zadarmo. Ku všetkým možným procedúram, ktoré pravidelne opisuje na svojom Instagrame, pridala najnovšie aj zábavnú, no tak trochu zabudnutú pohybovú aktivitu.

Mamba Dasha a Tony Porucha sa skutočne našli:

​Behať, cvičiť v posilňovni, bicyklovať, plávať, ísť na aerobik - to nie je nič zaujímavé. Ktovie, kde prišla Dáša na to, že vyskúša niečo úplne iné, ale zjavne ju to chytilo. V instastories zdieľala videjko, ako skáče cez švihadlo. Ale nielen tak, pár minút pre zábavu. Spravila si z toho vyslovene domáce kardiocvičenie.

​Dáša predviedla skutočne slušný výkon. "Dnes sa mi síce každých 10 sekúnd plietli nohy, ale 40 minút odskákaných," pochválila sa speváčka. A treba dodať, že spálila dvakrát toľko, ako by sa jej to podarilo napríklad pri rýchlej chôdzi. Navyše, pri skákaní cez švihadlo je zapojené takmer celé telo, tvarujú sa nielen nohy a zadok, ale aj ruky a spevňuje sa aj brucho. Jediné, čo Mambe zjavne chýba k dokonalosti, je mäkšia dopadová plocha, aby neboli príliš namáhané kĺby. To sa dá vyriešiť hrubšou športovou podložkou, alebo jednoducho ísť skákať von, na trávu.

Súvisiace články

Najčítanejšie