Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Princ Charles sa vyliečil z COVID-19 rýchlo, ale ostali mu TIETO následky!
Zdielať na

Princ Charles sa vyliečil z COVID-19 rýchlo, ale ostali mu TIETO následky!

Archívna reportáž

Jednou z prvých známych osobností, ktoré sa nakazili koronavírusom, bol 71-ročný britský princ Charles. Ešte v polovici marca, keď sa nákaza začala v Európe naplno šíriť, prišla šokujúca správa z Buckinghamského paláca. Najmä vzhľadom na Charlesov vek mali ľudia veľké obavy.

Princ Charles ale prekvapivo prekonal chorobu COVID-19 bez väčších problémov. Dokonca bol po celú dobu aktívny, a hoci bol v karanténe, cez videohovory a telefonáty naďalej pracoval.

Následník trónu sa vyjadril, že nepociťuje žiadne väčšie ťažkosti a priebeh choroby je v jeho prípade len veľmi mierny. No ako sa javila byť choroba k Charlesovi milosrdná, tak to bola predčasná radosť, píše portál Daily Mail.

​Ani po troch mesiacoch sa jej totiž princ stále nezbavil. Presnejšie povedané, následkov. Stále pociťuje určité príznaky a o normálnom zdravotnom stave vraj nemôže byť reči. "Princ Charles sa podelil o vlastnú skúsenosť a priznal stratu čuchu aj chuti, cíti, že sa mu stále úplne nevrátili," vyjadril sa zdravotník Jeff Mills z nemocnice Gloucestershire Royal Hospital, kam sa v utorok princ vypravil.

Našťastie, iné prejavy následkov choroby už následník trónu nepociťuje. V nemocnici ho sprevádzala aj jeho manželka Camilla. Tá sa pochválila, že sa konečne videla s rodinou, po dlhých troch mesiacoch. "Videli sme sa prvýkrát minulý víkend. Neobjali sme sa, ale už len to, že sme sa videli, mi spravilo obrovskú radosť," povedala nadšená Camilla. Ostáva veriť, že následky u jej manžela nebudú trvalé a čoskoro sa budú môcť tešiť spolu s rodinami ako pred koronakrízou.

Súvisiace články

Najčítanejšie