Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princ Filip sa dožil 99 rokov a TAKTO výnimočne vyzerali oslavy!
Zdielať na

Princ Filip sa dožil 99 rokov a TAKTO výnimočne vyzerali oslavy!

Archívna reportáž

Úctyhodných 99 rokov oslávil v stredu 10. júna britský princ Filip, manžel kráľovnej Alžbety II. Avšak zo známych dôvodov sa tento rok nekonali žiadne bujaré oslavy a slávnostné sprievody, ako po iné roky. Princ Filip je totiž so svojou manželkou v izolácii, v bezpečí ich sídla vo Windsore.

Palác pripravil pre fanúšikov kráľovskej rodiny aspoň pozdrav v podobe aktuálneho záberu princa Filipa s jeho manželkou, kráľovnou Alžbetou II. Fotku zo záhrady ich majestátneho sídla zverejnili na oficiálnych účtoch ich sociálnych sietí a ku gratulantom sa pridalo množstvo ľudí po celom svete, a aj samotní členovia kráľovskej rodiny.

Tento rok zažil Filip azda tie najskromnejšie oslavy narodenín v histórii kráľovskej rodiny. Dôvodom údajne nie je iba pretrvávajúca hrozba koronavírusu, ale skutočnosť, že princ odmieta masívne oslavy v štýle kráľovnej. Tá ich každý rok oslavuje dokonca dvakrát. Princ si radšej oddýchne pri dobrej knihe, či v kruhu rodiny. Aj tentokrát  si spoločne dali slávnostný obed a neskôr započali videohovor so svojimi potomkami a ich ratolesťami.

Kráľovná Alžbeta oslávila narodeniny iba pred pár mesiacmi, jej oslavy však boli poznačené pandémiou koronavírusu:

​Na oficiálnom účte kráľovskej rodiny sa však objavili veľmi vzácne fotky z rodinného albumu, na ktorých je zachytený vojvoda z Edinburghu a kráľovná Alžbeta II. v priebehu niekoľkých dekád od narodenia ich prvého potomka až do dnešných dní. "Želáme vojvodovi z Edinburghu všetko najlepšie k narodeninám! Jeho výsosť dnes slávi 99 rokov a strávi deň s kráľovnou vo Windsore," píše sa v stručnom odkaze pod fotkami. Cez svoj profil na Instagrame zablahoželal starému otcovi aj princ William so svojou manželkou Kate. Princ Charles (71) si na svojho otca zaspomínal fotkou z čias minulých, kde Filip ešte ako mladý otec trávil čas so svojím synčekom  pri vode na motorovej loďke.

Oficiálny účet kráľovskej rodiny zdieľal raritné fotografie z princových mladých čias:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

??Wishing The Duke of Edinburgh a very happy birthday! His Royal Highness turns 99 today and will spend the day with The Queen at Windsor.

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily),

V neposlednom rade pozdravil svojho starého otca aj princ Harry so svojou rodinkou, manželkou Meghan a ich ročným synčekom Archiem. Ako zneli jeho blahoprajné slova nevedno, keďže pár bývalých vojvodov zo Sussexu sociálne siete už, či skôr zatiaľ, nevlastní. Z ďalekej Ameriky zablahoželali svojmu starému a prastarému otcovi prostredníctvom videohovoru.

Princov syn Charles zdieľal blahoželanie s fotkou so svojím otcom, keď bol ešte malý chlapec:

Philip, jeho kráľovská výsosť, vojvoda z Edinburghu, sa narodil 10. júna 1921 na malebnom gréckom ostrove Korfu ako Philip Mountbatten, princ grécky a dánsky. Tento titul však prestal používať, keď sa oženil s kráľovnou Alžbetou II. v roku 1947. Majú spolu štyri deti, osem vnúčat a osem pravnúčat. Princ Philip v máji v roku 2017 oznámil, že sa rozhodol stiahnuť do ústrania a nebude sa viac zúčastňovať oficiálnych udalostí.

Súvisiace články

Najčítanejšie