Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Keanu Reeves odmietol hrať v štvrtej časti Matrixu. Ale potom uvidel TOTO!
Zdielať na

Keanu Reeves odmietol hrať v štvrtej časti Matrixu. Ale potom uvidel TOTO!

Archívna reportáž

Mnohí fanúšikovia filmového hitu Matrix ostali nesmierne zarmútení po tom, ako hlavný predstaviteľ, herec Keanu Reeves, prehlásil, že s nakrúcaním nadobro skončil, a v prípadnom pokračovaní ho už diváci neuvidia. Úloha Nea mu prischla natoľko, že iného herca si v nej už mnohí nevedeli ani predstaviť.

Herec Kranu Reeves napokon zmenil názor na svoj angažmán v kultovom filme Matrix, a v jeho štvrtom pokračovaní si opäť zahrá postavu Nea. Presvedčiť ho mal údajne nádherný scenár k tomuto filmovému počinu.

​Pre magazín Empire sa totiž 55-ročný herec priznal, že už skutočne nemal v pláne zahrať si vo štvrtom pokračovaní Matrixu, avšak spolu s jeho hereckou kolegyňou Carrie-Ann Moss zostali príjemne zaskočení naozaj krásnym scenárom. Okrem ich dvoch hlavných postáv Nea a Trinity si v pokračovaní zahrá aj manželka Willa Smitha, Jada Pinkett Smith či krásna Priyanka Chopra.

Tretia časť a zatiaľ posledná uzrela svetlo sveta v roku 2003, po 17 rokoch sľubujú tvorcovia veľkolepý návrat Matrixu:

"Lana Wachowski napísala jeden nádherný scenár a skvelý príbeh, ktorý vo mne veľmi zarezonoval," prezradil Keanu v rozhovore. Transgenderové sestry Lana a Lilly Wachowski sú mozgom celého Matrix projektu, a keď sa vyjadrili, že po Matrix Revolution už ďalší scenár nenapíšu, Keanu možnosť zahrať si úlohu pod iným rukopisom odmietal. "Je úžasné mať možnosť s ňou opäť pracovať. Je to veľmi špeciálne, ten príbeh má niekoľko dôležitých odkazov a vieme si z toho zobrať mnohé poučenia," vyjadril sa na adresu scenáristky Lany nadšený Keanu.

Scenáristky filmu Matrix prešli zmenou pohlavia, z bratov Wachowskich sú sestry Lana a Lily:

Do dnešných dní boli nakrútené tri časti filmu Matrix, okrem pilotnej časti to bol aj Matrix Reloaded a Matrix Revolutions. Matrix 4 je momentálne v procese nakrúcania, no koronavírusová kríza projekt na nejaký čas pozastavila. Tvorcovia však sľubujú, že k premiére štvrtého pokračovania kultového filmu by malo dôjsť už niekedy v roku 2021.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie