Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Janko Mečiar je DEDKO! Mladý starý otec konečne videl svoje vnúča naživo
Zdielať na

Janko Mečiar je DEDKO! Mladý starý otec konečne videl svoje vnúča naživo

Archívna reportáž

Obľúbený moderátor jojkárskeho hlavného spravodajstva má radostnú novinku. Po prvýkrát sa totiž stal starým otcom a to už dokonca pred päťdesiatkou. Vnuka mu doprial jeho syn Adam.

Ján Mečiar sa vo veku 49 rokov stal po prvýkrát dedkom, no okolnosti príchodu jeho vnúčika boli celkom nezvyčajné. Malý Noel totiž prišiel na svet uprostred zúriacej pandémie a tak si na spoločné stretnutie museli počkať.

Janko je starý otcom už celé dva mesiace, no vnúčika Noela videl naživo len nedávno. V stretnutí im totiž bránili opatrenia spojené s pandémiou koronavírusu. No dnes sa svet pomaličky vracia do normálnych koľají, a tak mohol túto príjemnú záležitosť Janko konečne absolvovať a osobne sa so svojím prvorodeným vnukom zvítať.

Janko Mečiar je poriadne akčný starý otec:

„Našťastie ma nečaká u mňa doma táto príjemná záležitosť, keďže syn so svojou partnerkou žijú mimo. Občas nás prídu pozrieť, a potešiť malý vnukom,“ s úsmevom naráža na radosti aj starosti, ktoré so sebou novorodenec prináša. Janko si týmto na vlastnej koži prešiel už trikrát, z prvého manželstva má totiž tri deti, z toho dve sú už dospelé. Práve najstarší Adam, ktorý má dvadsaťdva rokov, urobil z Janka mladého starého otca.

„Noel je zatiaľ taký maličký,“ hovorí Janko a rukami ukáže niečo cez 50 centimetrov. „Veľmi to nekričí, ani nerobí zatiaľ žiadne vylomeniny. Je to maličké bábätko, s ktorým urobí človek ťuťu ňuňu. Pomaličky sa ho bojím aj dotknúť, aby sa mu náhodou niečo nestalo. Keď to už bude väčšie, bude to zábavnejšie,“ teší sa jojkárska hviezda na budúcnosť s Noelom. No zvláštna doba zapríčinila, že Janko videl maličkého Noela až ako pomerne odrasteného novorodenca. Pôrodnice boli pod prísnymi opatreniami návštevám neprístupné, a dokonca ani prítomnosť otecka pri pôrode nebola možná.

Adam Mečiar sa synčekom pochválil na svojej sociálnej sieti:

 „Videli sme sa po dvoch mesiacoch. Už keď išla jeho mama do pôrodnice, už aj môjho syna odtiaľ vyhodili, len mohol nechať veci a ísť preč. Čiže aj on ich videl, až keď prišli domov. My sme ho po dvoch mesiacoch ho videli prvýkrát, čiže to bolo také neštandardné,“ opisuje príchod malého človiečika hrdý starý otec, ktorého čakajú veselé roky s malým živým stvorením.

„Niekedy sa cítim ako veľmi starý dedko, ale zatiaľ si to nejak nepripúšťam. Neriešim to, či som dedko. Je to ich dieťa s jeho partnerkou, je to ich radosť a ich starosť. Tak nech sa z toho radujú a nech sa o to starajú, my sa z toho sem tam potešíme,“ hovorí s úsmevom novopečený starý otec na záver. Janko sa môže pripraviť na tú najpríjemnejšiu úlohu, keďže je známe, že starí rodičia sú tí, ktorí môžu svoje vnúčence ako jediní beztrestne a bezostyšne rozmaznávať.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie