Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princ Charles žiali! Je obeťou TEJTO situácie!
Zdielať na

Princ Charles žiali! Je obeťou TEJTO situácie!

Archívna reportáž

V živote sú momenty, keď si ani budúci kráľ nemôže dovoliť to, po čom mu srdce piští. Potom, čo sa princ Charles úspešne vyliečil z choroby COVID-19, sa priznal, že mu veľmi chýba jeho rodina. Stretnúť sa s najbližšími totiž kvôli opatreniam ešte stále nemôže.

Najväčšou túžbou 71-ročného britského nasledovníka trónu je objať svoje vnúčatká. Princ Charles priznal, že telefonický kontakt, či videohovor nikdy nenahradí skutočné teplo objatia svojich milovaných vnúčat, píše portál Daily Mail.

Princ Charles však smúti nielen za svojimi vnúčatami, ale aj za synom, ktorý sa rozhodol opustiť rodnú Britániu a začať nový život v tisíce kilometrov vzdialených Spojených štátoch amerických. V rozhovore pre Sky News otvoril svoje srdce a porozprával divákom o trápení, ktoré po pandémii zažíva. Ľuďom sa prihováral zo svojho sídla v škótskom Birkhalle, kde trávi už niekoľko mesiacov v karanténe pre koronavírusovú hrozbu.

Princ Charles bol jednou z prvých známych osobností, ktoré sa nakazili koronavírusom:

"Je to strašne smutné. Síce s nimi môžem hovoriť aspoň vďaka mobilu, ale to nie je to isté, že nie? Naozaj by som ich chcel objať," posťažoval sa starnúci princ jednej z najvýznamnejších svetových monarchií. Na komunikáciu so synmi a ich rodinami používa aj obľúbenú aplikáciu Facetime, ale ani digitálny obraz mu nenahradí skutočné stretnutie. "Úplne chápem frustráciu, problémy, smútok a úzkosť všetkých ľudí v podobnej situácii," priznal Charles v rozhovore.

Vzdialenosť ho delí nielen od svojich synov a vnúčat, ale aj od vlastných rodičov. Kráľovná Alžbeta II. (94) a princ Phillip (98)  totiž trávia karanténu v britskom Windsore, vzdialenom od princovho sídla až 800 kilometrov. "Svojho otca som nevidel už tak dlho, a na budúci týždeň už bude mať 99 rokov," pripomenul Charles blížiace sa narodeniny svojho otca. "Viem, že veľa ľudí trpelo stratou svojich blízkych. Súcitím najmä s tými, ktorí stratili svojich blízkych navždy  nemohli v tom čase za nimi ísť. To je pre mňa tá najhoršia vec," súcitne sa zamyslel princ a dodal, že verí že sa všetky rodiny a priatelia čoskoro opäť zídu a pandémia sa už viac nevráti.

Súvisiace články

Najčítanejšie