Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Smutný pohľad na Belmonda! Niekdajší akčný hrdina nedokázal spraviť ani krok sám!
Zdielať na

Smutný pohľad na Belmonda! Niekdajší akčný hrdina nedokázal spraviť ani krok sám!

Archívna reportáž

Kedysi známy lámač ženských sŕdc a neskrotný dobrodruh, dnes deduško odkázaný na pomoc druhých. Jean-Paul Belmodno (87) má tesne pred deväťdesiatkou veľký problém s pohybovým aparátom, aj len niekoľko metrová vzdialenosť je pre niekdajšieho športovca doslova utrpením.

Jean-Paul Belmondo sa na prahu deväťdesiatky príliš na verejnosti neukazuje, a zdá sa, že za to môžu zdravotné problémy. Nedávno však urobil výnimku, pre oficiálny obrad na počesť zosnulého scenáristu Guya Bedosa.

​Predstaviteľ Boba v legendárnom filme Muž z Acapulca, či romantického rebela Cartoucha sa dnes na svoje staré ja už príliš nepodobá. No zároveň treba dodať, že Jean-Paul Belmodno sa dožíva úctyhodného veku a určité zdravotné obmedzenia už k tomu zväčša jednoducho patria. Smutný pohľad na niekdajšiu legendu priniesol denník Blesk.

Jean-Paul Belmondo je právom označovaný za filmovú legendu:

Charizmatického Francúza čoraz viac zrádza zdravie a jeho kedysi vysekané a mrštné telo dnes zvádza boj aj s pár metrovou vzdialenosťou. Na zádušnej omši scenáristu Guya Bedosa, ktorý zomrel koncom mája a z jeho pera vzišli filmy ako Záletník či Raj výtržníkov, sa Belmondo musel popasovať s dvomi schodmi vedúcimi do kostola Saint-Germain-des-prés v Paríži. Fotky Belmonda na zádušnej omši si môžete pozrieť TU.

Staručký herec sa prišiel naposledy rozlúčiť so svojim starým priateľom po svojich, no za pomoci barlí. Avšak ani tie mu nepomohli prekonať malé prekážky, nedokázal už zdvihnúť nohy. Okoloidúci mu však ochotne pomohli, ku kostolu ho museli vyniesť.

Za svojich najlepších čias si tento herec všetky svoje nebezpečné scény odkrútil sám, bez pomoci kaskadéra. V sedemdesiatych rokoch sa dokonca pokúšal naštartovať boxerskú kariéru, avšak tú mu vtedy prekazila tuberkulóza.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie