Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Andymu Hrycovi transplantovali kostnú dreň! TAKÉTO sú výsledky liečby po 6 týždňoch!
Zdielať na

Andymu Hrycovi transplantovali kostnú dreň! TAKÉTO sú výsledky liečby po 6 týždňoch!

Archívna reportáž

Slovenský herec Andy Hryc už niekoľko týždňov bojuje s vážnou diagnózou, ktorá ho pripútala na lôžko v jednej z bratislavských kliník. Akútna leukémia je život ohrozujúca diagnóza, ktorá si vyžaduje náročnú liečbu, ako aj mnoho fyzickej aj psychickej sily.

Andy Hryc (70) v týchto dňoch podstupuje už druhú chemoterapiu a napriek tomu, že ho tento súboj obral o množstvo síl, svoj boj nevzdáva. Pri sile ho drží jeho najbližšia rodina a tiež vedomie, že na neho myslí množstvo ľudí, ktorí sa rozhodli mu pomôcť a darovali svoju krv.

Herec má totiž zriedkavý typ krvnej skupiny A1 Rh negatív, ktorej bolo pri jeho nástupe do nemocnice v čase koronakrízy nedostatok.  Pre ochorenie mu lekári museli pravidelne vymieňať krv, preto jej bolo treba skutočne mnoho. Podľa informácii denníka Nový čas sa však hercovi po náročnej chemoterapii a transplantácii kostnej drene darí lepšie. „Už som tu šesť týždňov, už mi z toho normálne preskakuje. Ale personál je tu fantastický, ako aj celková starostlivosť,“ povedal denníku Andy, ktorý sa rozhodol v nemocnici ostať aj napriek návrhu lekárov, či by nešiel  na pár dní domov.

Andy Hryc sa objavil aj v nejednej jojkárskej produkcii:

„Prišlo za mnou vedenie kliniky s otázkou či nechcem ísť na dva, tri dni domov. Že by mi tie dni doma psychicky pomohli. Opýtal som sa, či to je nutné,“  hovorí prekvapivo známy herec. Andymu sa zjavne na otočku domov nechcelo, podstatné je, že má za sebou úspešnú transplantáciu kostnej drene. Darca sa podľa jeho slov rozhodol ostať v anonymite.

„Lekári povedali, že čísla sú výborné. Cítim sa veľmi dobre. Teraz rehabilitujem,“ dodal optimisticky Hryc, ktorého syn Hugo taktiež bojoval s rakovinou. Tú sa mu napokon podarilo poraziť, no iba štyri dni po tom, ako obdržal výsledky, ktoré potvrdili jeho úspešné vyliečenie, si ho smrť predsa len našla. Vo veku iba 22 rokov sa v roku 2008 stal obeťou tragickej dopravnej nehody.

Súvisiace články

Najčítanejšie