Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hviezda z Harryho Pottera: Chcela som, aby Borisa Johnsona zabil koronavírus!
Zdielať na

Hviezda z Harryho Pottera: Chcela som, aby Borisa Johnsona zabil koronavírus!

Archívna reportáž

Nie je nič neobvyklé, že sa umelci zapájajú aj do politického života. Niektorí to dotiahnu až do aktívnej politiky, iní vedú revolúcie, ďalší len nahlas hovoria svoj názor. No niekedy poriadne ostrý názor. Až na hranu zašla britská herečka Miriam Margolyes.

Miriam Margolyes je britská herečka a hlasová umelkyňa, ktorá stvárnila desiatky hereckých úloh v seriáloch aj vo filmoch. Úlohou, ktorá ju ale preslávila najviac, je jednoznačne postava profesorky Sproutovej z Harryho Pottera. Na starosti mala bylinkárstvo a bola aj vedúcou fakulty Bifľomor.

Miriam Margolyes pobúrila nielen svojich fanúšikov, ale v podstate celú krajinu. Hoci sa 55-ročný premiér Boris Johnson neteší podpore celej Veľkej Británie, ako to už pri politikoch býva, 78-ročná Margolyes predsa len prekročila isté hranice, píše portál Daily Mail.

Potterománia zasiahla naplno aj Slovensko:

​Želať totiž niekom smrť je naozaj nielen nevhodné, ale priam hanebné. Miriam to ale asi myslí skutočne vážne, keď to vyslovila nahlas a dokonca vo verejnom vysielaní kanálu Channel 4. Priznala, že pandémiu znáša veľmi zle. "Je to hanba, je to škandál. Je to verejný škandál. Viete, mala som problém neželať si, aby Boris Johnson zomrel. Chcela som, aby zomrel," povedala nahlas a divákom vyrazila dych.

Spomínané video z vysielania:

Zrejme si vzápätí uvedomila nevhodnosť svojich slov a pokúsila sa vyjadrenie zmierniť. "Potom som si uvedomila, že to na mňa vrhne zlé svetlo. Nechcem byť človek, ktorý si želám, aby iní ľudia umierali. Takže som chcela, aby sa uzdravil, čo sa aj stalo. Ale neuzdravil sa ako ľudská bytosť, a ja som chcela radšej také uzdravenie. Takže sme v sra..ách, doslova," dorazila svoj prejav herečka.

Kritiku si mohla prečítať aj na svojom Instagrame:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#new #film #earlyman #actress #miriammargolyes #meme #funny #yes #night #cat #pet #dog #uk #usa #indonesia #harry #potter #harrypotter

Príspevok, ktorý zdieľa Miriam Margolyes?? (@miriam.margolyes),

Hoci by sa nepochybne našlo mnoho ľudí, ktorí s Miriam súhlasia, na sociálnych sieťach sa dočkala predovšetkým obrovskej kritiky. Popularita tejto lesbickej herečky veľmi klesla a je možné, že svoje slová už trpko oľutovala.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie