Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Princ Harry zverejnil VIDEO a priznal: Život sa dramaticky zmenil!
Zdielať na

Princ Harry zverejnil VIDEO a priznal: Život sa dramaticky zmenil!

Archívna reportáž

Po prvýkrát od chvíle, čo Harry a Meghan opustili prístav istoty v podobe britskej monarchie, vystúpil sympatický princ s príhovorom verejnosti. Práve v týchto dňoch sa totiž mali začínať The Invictus Games, v preklade Hry neporazených. Inšpiráciou boli Hry bojovníkov, ktoré sa konajú už roky v USA.

The Invictus Games je športové podujatie, kde sa súťaží v deviatich disciplínach. No nie sú pre každého. Účastníkmi sú zranení či trvalo telesne znevýhodnení veteráni a ostatní vojenskí personál. Pre Harryho je práve služba v armáde jeho životným poslaním a najťažšie nesie, že pre odchod od kráľovskej rodiny bol zbavený vojenských hodností.

Prvé Hry neporazených sa konali v roku 2014 pod záštitou princa, zatiaľ majú za sebou štyri ročníky, pričom každýkrát pribúdali účastníci aj krajiny. No ročník 2020 museli pre koronavírus preložiť na budúci rok. Konať sa budú v holandskom Haagu.

V roku 2018 sa hry konali v Austrálii:

​Na Instagrame pribudlo video od princa Harryho, v ktorom pozdravil všetkých fanúšikov Hier neporazených a vzdal aj hold súčasným bojovníkom s koronavírusom. "Život sa pre všetkých dramaticky zmenil odkedy som bol naposledy v Haagu, ale tím IG 2020 spravil neuveriteľný kus práce, aby sa rýchlo prispôsobil situácii a už teraz naplno plánujú budúci rok," povedal Harry vo videopríhovore.

Hoci nahrával vo svojom novom domove v Los Angeles, viac o súkromí neprezradil, ani neukázal. "Dúfam, že vy všetci v rodine Neporazených sa držíte dobre a v týchto náročných časoch sa navzájom podporujete," vyjadril princ nádej. Namiesto športových hier sú na webe Invictus Games k dispozícii aspoň rôzne online aktivity. "Hoci spolu nemôžeme byť osobne, som naozaj šťastný, že na tento týždeň je naplánovaných mnoho virtuálnych aktivít a ja vás vyzývam, aby ste sa zapojili, ak môžete, lebo nikdy neviete, môže to byť zábava a zmena v každodennosti," vyzval princ všetkých.

Súvisiace články

Najčítanejšie