Skoro jasno
15°
Bratislava
Ľuboslav, Ľuboslava
20.9.2024
Herec z oscarových filmov je mŕtvy (†53)! Zabila ho rakovina
Zdielať na

Herec z oscarových filmov je mŕtvy (†53)! Zabila ho rakovina

Archívna reportáž

Zažiaril v oscarových filmoch Milionár z chatrče či Pí a jeho život. Indický herec, ktorý prerazil aj v Hollywoode, bojoval s rakovinou hrubého čreva už od roku 2018. Osudnou sa Irrfanovi Khanovi však stala infekcia, s ktorou ho priviezli do nemocnice v Mumbai pred niekoľkými dňami. Zomrel vo veku 53 rokov.

Irrfan bol jedným z najúspešnejších bollywoodskych hercov, ktorých úspech ďaleko presiahol hranice Indie. Dohromady nakrútil až 80 filmov a jeho herecký talent ocenili kritici i fanúšikovia nielen v Hollywoode, ale aj po celom svete.

Smutnú správu priniesol portál Daily Mail. Okrem najslávnejšieho titulu o chudobnom chlapcovi z indického slumu, kde si zahral policajného inšpektora, ho môžu filmoví nadšenci poznať aj z filmu Pí a jeho život či Jurský park. Avšak zväčša ostával verný najmä indickej produkcii. „Hollywood je príliš plánovitý. India nikdy neplánuje, je spontánna, neformálna. India by však mohla byť trochu viac formálna a Hollywood trošku spontánnejší,“ vyjadril sa kedysi na margo rozdielov dvoch filmových svetov.

Fanúšikovia v našich končinách herca poznajú aj z filmu Milionár z chatrče:

 „Veril som a vzdal som sa,“ napísali, okrem iného, v oficiálnom prehlásení o hercovej smrti. Sú to slová ktoré v roku 2018 použil, keď verejne hovoril o svojej ťažkej diagnóze.

Iba deň pred smrťou jeho hovorca oznámil, že sa herec nachádza v nemocnici v Mumbai kvôli infekcii v hrubom čreve a vyjadril vieru, že svoj boj o zdravie aj tentokrát vyhrá. Žiaľ, dnes potvrdili, že tento boj bol jeho posledným.  Irrfan bol ženatý a mal dvoch synov a podľa jeho hovorcu trávil posledné momenty práve so svojou milovanou rodinou.

Súvisiace články

Najčítanejšie