Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zomrela herečka z filmu Pelíšky! Mala len 39 rokov
Zdielať na

Zomrela herečka z filmu Pelíšky! Mala len 39 rokov

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Hoci nikdy nežiarila vo filmoch v hlavných úlohách, svoj talent prejavila aspoň v menších postavách, napríklad aj v legendárnom filme Pelíšky. Skutočne a naplno sa však Dagmar Teichmannová presadila na divadelných doskách. Vo veku 39 rokov je život, žiaľ, predčasne vyhasol

Meno a azda ani tvár českej herečky Dagmar Teichmannovej slovenskému divákovi veľa nepovedia. V Česku ale patrila medzi obľúbené divadelné herečky. Vyše 16 rokov venovala divadlu v Mladej Boleslavi, kde patrila medzi obľúbené herečky s množstvom hlavných úloh na konte.

Piateho apríla ale srdce len 39-ročnej herečky dotĺklo. Portál novinky.cz zverejnil informáciu, že išlo o tragické úmrtie, bližšie okolnosti ale nešpecifikovali. Nakoľko sa ale jedna z jej kolegýň z divadla vyjadrila, že "nerozumie jej odchodu", vynárajú sa špekulácie, či nešlo o samovraždu.

Jedna z posledných rolí Dagmar bola v predstavení Kabaret:

"Ešte som nevstrebala, že Dášenka nie je. Že už ju na tomto svete nestretnem. Stále nemôžem uveriť tej strašnej tragédii. Dáša, krásny človek, drahá kolegyňa. S Dášenkou sme sa veľa nasmiali, veľa toho narozprávali. Divoká a senzibilná Dagmar," žiali za zosnulou herečka Ivana Nováčková.

V Mestskom divadle v Mladej Boleslavi strávila Dagmar 16 rokov, no v roku 2017 odišla a odvtedy už trvalo nepracovala v žiadnom divadle. Ešte počas štúdia na konzervatóriu pôsobila aj v slávnom pražskom divadle Na Fidlovačke. Jej mamou je herečka Marcela Teichmannová.

Súvisiace články

Najčítanejšie