Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Najprv radosť, potom sklamanie! Harry a Meghan pokazili kráľovnej narodeniny!
Zdielať na

Najprv radosť, potom sklamanie! Harry a Meghan pokazili kráľovnej narodeniny!

Archívna reportáž

Ešte nikdy nemusela kráľovná Alžbeta II. sláviť svoje narodeniny bez kontaktu s najbližšími. Až tento rok oslávila úctyhodných 94 rokov v izolácii pre koronavírus. No s najbližšími sa predsa len spojila - cez videochat.

Tento rok je v mnohých ohľadoch iný a jedinečný. Žiaľ, nie v dobrom. V mene ochrany pred koronavírusom rešpektujú ľudia po celom svete miestami skutočne prísne nariadenia. Po počiatočnom váhaní pristúpili ku karanténe aj vo Veľkej Británii. Staručká kráľovná je pritom rozhodne medzi prvými, kto musí tieto nariadenia v mene zdravia poslúchnuť.

Tento rok sa nebude konať ani tradičná pompézna vojenská prehliadka, ktorá sa každoročne v júni koná na počesť aprílových narodenín hlavy monarchie. No Alžbeta II. predsa len aspoň nejaké potešenie 21. apríla zažila.

Kráľovná oslávila v utorok 94. narodeniny:

​Kráľovnej zagratulovali jej deti, vnúčatá a pravnúčatá cez videohovor, píše portál People.com. V hromadnom chate boli zapojení aj Harry a Meghan, okrem gratulácie sa ukázali aj s jej pravnúčikom Archiem Harrisonom. To muselo Alžbetu nepochybne veľmi potešiť, keď si totiž prišli v marci splniť svoje posledné povinnosti voči korune, na veľké sklamanie kráľovnej Archieho so sebou nevzali.

Kate a William zagratulovali kráľovnej aj verejne, so zverejnenou fotkou:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Wishing Her Majesty The Queen a very happy 94th birthday today! ??

Príspevok, ktorý zdieľa Kensington Palace (@kensingtonroyal),

Môcť vidieť svoje ôsme pravnúča bol pre Alžbetu II. krásny darček, no už menej ju potešilo to, čo nasledovalo. Zdá sa totiž, že ledva Harry a Meghan hovor ukončili, informovali o tom americké médiá. A to sa rozhodne nerobí, nie v kráľovskej rodine. Informovať o súkromných kontaktoch s hlavou monarchie médiá je priam porušením kódexu.

Na oficiálny kráľovský Instagram pridali v deň narodenín pekné spomienkové video:

Otázne je, čo tým sledovali. Či to spravili len v dobrej viere, že svet potešia radostnou správou o pretrvávajúcom peknom vzťahu s kráľovnou, alebo chceli dať najavo, že žiadne pravidlá sa ich už za veľkou mlákou netýkajú. Faktom je, že všetci ostatní členovia rodiny o videohovoroch s kráľovnou mlčali.

Súvisiace články

Najčítanejšie